Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Večernjakova ruža

Svestranost zna zadavati glavobolje

23.10.2013., Zagreb -  Glumica Judita Frankovic.  Photo: Tomislav Miletic/PIXSELL
Foto: Photo: Tomislav Miletic/PIXSELL
29.02.2016.
u 11:35

Izvrsna Judita Franković počašćena je novom nominacijom i hvali konkurenciju, a gluma je idealan posao za njezin istraživački duh pa čeka izazovnije uloge

Glumica Judita Franković već je bila nominirana za Večernjakovu ružu za lik Lucije Car u seriji “Počivali u miru”. U njezinoj drugoj sezoni lani je opet bila sjajna, očarala je i publiku i naš žiri, a najbolji zaslužuju da se izvrsnost uvijek iznova prepozna i evo je opet u laskavom društvu nominiranih.

Još jedna nominacija. Planirate li ovaj put doista osvojiti Ružu?

Jako sam počašćena. Praksa nagrade publike nešto je jako važno jer djelo jest namijenjeno publici. Svi želimo da netko pogleda ono što si napravio i za što si živio. Ne razmišljam o ishodu jer konkurencija je sjajna i tko god dobije osvojio je nagradu za sve nas jer je potvrdio da publika želi gledati domaći proizvod.

Koliko ste se saživjeli s likom novinarke Lucije Car?

Istraživala sam je i ostvarivala zahvaljujući divnoj ekipi. Likovi dobivaju lica u suradnji i kroz kemiju s drugim licima, a na ovom projektu, kao na nijednom drugom, bilo je puno ljudi s kojima je Lucija došla u kontakt i mislim da joj to daje dimenziju koju ja sama ne bih nikada mogla kreirati. To je i ljepota glumačkog posla.

Hoće li biti i treće sezone serije?

Nadam se.

Serija je osim u Americi prodana i u Belgiji, snimili ste film u Sloveniji... Biste li spakirali kofere i odselili se zbog karijere?

Koferi su mi ionako napola spakirani.

Jeste li se počeli gledati na ekranu ili vam je to još uvijek neugodno i stresno?

I gledam i stresno mi je!

Simpatična je vaša svestranost. Bavili ste se stepom, plesali tango, suvremeni ples, trenirali ženski nogomet...

Sve je to u službi glume, a naravno i mog karaktera. Volim istraživati nove stvari. Ta mi je svestranost u jednom trenutku zadavala i glavobolje jer se nisam mogla odlučiti što bih radila, a onda se sve povezalo i kroz glumu sam našla kanal za izražavanje, a svaka nova vještina koju istražim neka je nova moguća karakteristika nekog budućeg lika.

Kakva bi uloga ispunila sve vaše snove?

Moj san sastoji se od puno manjih i većih snova koji se u konačnici povezuju. Puno njih se ostvarilo, imala sam sreću igrati divne uloge. Nadam se još divnijima, snažnijima i izazovnijima i vjerujem da će doći.

Planirate li upisati Akademiju dramskih umjetnosti?

Ne planiram, ali raditi na sebi svakako da. Zbog posla su to najčešće radionice koncentrirane na neki kraći vremenski period, ali održavaju i preispituju glumačku kreativnost i alertnost.

Kome biste zahvalili da osvojite Ružu? Tko vam je najveća potpora u svemu što radite?

Partner, obitelj, prijatelji i naravno suradnici na ovom projektu koji su svi skupa uložili puno energije i volje na svakom danu snimanja, a da ne govorim o pripremi.

>> Judita Franković s dečkom se preselila u novi stan

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije