Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 146
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Montirani proces

Sretni smo što smo Hrvati jer tu inspiracije ne fali

News bar
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
1/4
11.02.2016.
u 10:00

Ove se nedjelje na HTV-u 1 počinje emitirati satirični show ekipe News bara

Duhoviti newsbarovci pripremili su nam emisiju u kojoj će prevladavati satira na više razina, poput Top liste nadrealista Hoće li Hrvati konačno dobiti pravu emisiju s političkom sa- tirom, kakve su uobičajene u SAD-u? Sudeći po ambicioznoj ekipi iz News bara, poslije brojnih pokušaja sličnih emisija, konačno bismo mogli dobiti emisiju kakva je nekad bila Top lista nadrealista. Njihov Montirani proces je u premijernom izdanju u Novogodišnjem programu HRT-a bio pun pogodak, a od ove nedjelje emisiju ćemo gledati u prime timeu, na HRT-u 1 od 21 sat.

Simbolični datum – Zahvalni smo HRT-u što nam je pružio priliku da u najboljem terminu zabavljamo narod. Željeli smo odabrati neki simbolični datum prepun ljubavi, a budući da je 10. travnja predaleko, odlučili smo se ipak krenuti na Valentinovo, 14. veljače – govori nam u svom stilu Borna Sor, koji će biti voditelj Montiranog procesa. Uz njega se u svakoj emisiji pojavljuju i glavni glumac Zvonko Hrabar, poznat po svojim imitacijama iz- bornika i Miše Kovača, te Domagoj Zovak, koji je glavni reporter. – Imat ćemo videovijesti, glazbe- ne brojeve, skečeve, ali i stvarne goste – otkrio nam je Borna Sor.

Talentirani newsbarovci ponovno su otkrili i neke nove glumce, koji će surađivati u emisiji. Tako u skeču “Hrvatska sudbina”, koji ćemo gledati u prvoj emisiji, u svojevrsnom kvizu o Hrvatskoj pojavljuju se predsjednica, koju glumi Marijana Perinić, Zvonko Hrabar imitira premijera Oreškovića, a pravo otkriće je Filip Balen koji je nevjerojatno “skinuo” Tomislava Karamarka. – Potpisali smo ugovor na jednu sezonu, no vrlo lako bi nas mogli zabraniti nakon prve emisije – sa smiješkom nam govori Vlado Lucić, osnivač News bara, i alfa i omega Montiranog procesa. Kako su nam rekli newsbarovci, imaju sasvim otvorene ruke, no prije emitiranja odgovaraju urednici Idi Tomić s HRT-a, koja im dosad nije reagirala ni na jedan skeč.

– Imamo dosta utakmica u nogama i znamo što možemo napraviti. Neke stvari koje pišemo na portalu ne bismo nikad mogli staviti u emisiju. Inspiracije nam ne manjka, samo nam je žao što nismo imali emisiju u predizbornoj kampanji i nakon izbora, jer je materijala za šalu bilo napretek – kaže Lucić, a Sor nam je dodao kako mu je drago što je Hrvat pa se može baviti satiričkim humorom. – Da sam rođen u Švedskoj ili Norveškoj, vjerojatno bih bio računovođa – kaže Sor.

U korizmi se odrekao Miše U pripremi Montiranog procesa ekipa News bara je ponovno na- pisala satiru na više nivoa, pa će tako nekima biti smiješna sama imitacija Tihomira Oreškovića, dok će drugi u njegovu govoru shvatiti i neke skrivene šale. – Ako bismo radili samo tako da je skeč u imitaciji govora, onda bi- smo vidjeli nešto što smo već imali prilike vidjeti na našim televizijama. Mi to ne želimo, cilj nam je da budemo originalni – ističe Lucić i dodaje kako je i legendarna Top lista nadrealista imala samo pet skečeva koji su nadživjeli vrijeme, a svi se prvo sjete onog o podjeli Sarajeva.

– To je bio skeč sa skrivenom porukom, i zato je još tako popularan. Nama je cilj upravo stvoriti takve skečeve koji će imati dodatnu, fino zapakiranu poruku – kazao je Lucić. Ekipa će u svakoj emisiji ponovno ugostiti nekog od političara. Prvi je na redu Stipe Petrina. Kako kažu, ne boje se da će ih netko odbiti.

– Najdraža gošća bila nam je Ruža Tomašić. Mnogi su mislili kako ona neće znati što je naša satira, no ona nam je rekla kako itekako zna što je politička satira, jer se toga nagledala u Kanadi. Na kraju smo čak razgovarali o Flaubertu – kaže Sor. Zvonko Hrabar će ponovno uskakati iz uloge u ulogu, no zasad ga nećemo gledati kao Mišu. – Miše sam se odrekao u korizmi, pa ga neću glumiti neko vrijeme. Želja mi je sad malo ući u neke nove uloge, kao što je premijer Orešković – kaže Zvonko Hrabar.

>> Pogledajte kako su Bare, Mišo i Don Mito doživjeli Večernjakovu ružu

Ključne riječi

Komentara 4

MD
majčina dušica
10:08 11.02.2016.

Nešto u stilu one novogodišnje "zabavne" emisije? Puca Radman iz svih sredstava da opere dokraja još ovo malo mozga što je narodu ostalo - nećete, lopovi!

MA
MarioG
10:18 11.02.2016.

Štovatelji druga Tita i jugoslavenskog naroda će imati svoj satirički šou. Možeš mislit kako će to biti zabavno.

ĆA
ćaćaća
21:55 11.02.2016.

poanta je da partijski servis HRT.čit.SRT s komesarom radmanom na čelu izvodi sprdnju na račun onih stranaka koje partija baš i ne voli..jeftino šugavo i to sve s našim novcima..ovako je drug radman radio i na TVZ ..eto ko ne pamti iznova proživljava...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije