Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Večernjakova ruža

Poštujemo gosta i ne namećemo svoja uvjerenja

Intervju tjedna radija 101
Foto: Privatni album
08.03.2017.
u 21:48

Već 30 godina slušatelji su uz “Intervju tjedna” Radija 101. Urednica Renata Škudar i voditeljica Renata Belc Krog kažu da im nijedan radni dan ne može i ne smije biti isti, a navikle su se i na pohvale i na pokude slušatelja

Najvažnije središnje, tjedne društveno-političke intervjue u kojima gostuju ljudi iz društvenog, gospodarskog i kulturnog života Hrvatske slušamo svake subote u “Intervjuu tjedna” na Radiju 101 na čelu s urednicom Renatom Škudar i voditeljicom Renatom Belc Krog. Zbog njihova dugogodišnjeg iskustva i profesionalnosti stručni žiri Večernjakove ruže nije dugo razmišljao treba li u kategoriji radijska emisija godine nominirati i “Intervju tjedna”, čija nam je urednica otkrila tajnu uspjeha emisije i što bi njima značila nagrada Večernjakova ruža.

Kako je nastala emisija “Intervju tjedna” i koliko ste ih dosad napravili?

RENATA ŠKUDAR: “Intervju tjedna” na Radiju 101 emitira se već 30 godina. Emisiju uređujem od početka 2016. godine. To je bila jedna od prvih kontakt-emisija, tada još u bivšoj državi, u kojoj su se slušatelji mogli javljati u eter.

Koja je tajna u tako kratko vrijeme slušateljima objasniti sve bitno o aktualnoj temi?

RENATA ŠKUDAR: Nema tajne, potrebno je dugogodišnje iskustvo i profesionalnost prije svega. Treba paziti na dinamiku emisije, pitanja moraju biti što jasnija, konkretnija i kraća. Treba poštovati dignitet gosta, tko god on bio! Nikako se ne smiju nametati vlastiti stav, mišljenje i uvjerenje.

Koji vam je najzanimljiviji dio novinarskog posla?

RENATA ŠKUDAR: Istraživačko novinarstvo i rad na terenu.

Kako izgleda vaš uobičajeni radni dan?

RENATA ŠKUDAR: Prikupljanje informacija, kontakti, odlazak na teren, suradnja s kolegama iz drugih medija… Nijedan dan nije, ne može i ne smije biti isti. Drugoj Renati dan je u eteru, u svakodnevnoj smjeni od 11 do 16 sati.

Jeste li se već naviknuli na to da vas slušatelji hvale?

RENATA & RENATA: Jesmo, naviknule smo se, no naravno da ima i pokuda. I na to smo se naviknule. U svakom slučaju, važna je interakcija te je bitno slušati i pohvale i kritike.

Što vam znači priznanje gledatelja, odnosno Večernjakova ruža?

RENATA ŠKUDAR: Bilo bi skromno reći još jedna nagrada u nizu, no u svakom slučaju bilo bi to veliko priznanje jer o pobjedniku odlučuju vaši čitatelji, a naši slušatelji. Dakle, oni kojima se obraćamo, za koje radimo i postojimo.

Koga planirate povesti sa sobom na dodjelu Večernjakove ruže 31. ožujka u zagrebački HNK?

RENATA ŠKUDAR: Joooj, ne znam još, ali javilo mi se puno zainteresiranih kolega i prijatelja. Najvjerojatnije po jednog kolegu i prijatelja!

RENATA BELC KROG: Povest ću sa sobom – štikle.

>>Morseova abeceda nije daleka prošlost ekipi Pomorske večeri

>>Poljoprivrednici od nas očekuju da im riješimo sve probleme​

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije