Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Radijska emisija godine

U mreži prvog: Ovo je priznanje naših slušatelja i zato nam jako znači

20.03.2015., HNK, Zagreb - Svecana dodjela Vecernjakove ruze, nagrade citatelja Vecernjeg lista za najbolje u 2014. na podrucju televizije, radija i glazbe. Emislija U mrezi prvog dobila je Vecernjakovu ruzu za radijsku emisiju godine. Photo: Petar Glebov
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
22.03.2015.
u 19:00

Ekipa radijske emisije 'U mreži prvog' bila je presretna što je Ruža pripala upravo njihovoj redakciji

Ranojutarnje radijske emisije uvijek imaju najbolju slušanost bez obzira koliko teme kojima se bave mogu biti „teške" za jutarnje sate.

Tako je i s emisijom „U mreži prvog", koja svakog radnog jutra od 7.30 sati ide na Prvom programu Hrvatskog radija, a koja se u konačnom zbroju glasova Večernjakovih čitatelja pokazala kao radijska emisija godine.

Cijela ekipa emisije nije mogla skriti uzbuđenje, a urednica Marija Gerbec Njavro prva je uspjela izraziti dojmove.

Večernjakova ruža je u rukama vašeg tima. Kakav je to osjećaj?

– Lijep, jako lijep. Znači nam ovo puno jer je priznanje naših slušatelja. Mi smo prije svega radijska emisija premda posljednjih godinu i pol i televizijska jer idemo na Četvrtom programu HTV-a. Radimo svakodnevno na raznim aktualnim temama, a nas petero izmjenjuje se u emisiji. Naravno da nam svima ovakvo priznanje puno znači.

Je li teže na radiju privući publiku nego na televiziji?

– Radio je intiman medij, a mi imamo ranojutarnji termin, u 7.30 kada je teško da itko gleda televiziju. Zato mislimo da je naš adut sigurno taj termin, ali i odabir tema. Mi smo duboko ispolitiziran narod, svi vole slušati o politici i razglabati o njoj.

Je li teško odlučiti koja će tema biti taj dan na rasporedu s obzirom na svakodnevne aktualnosti u politici?

– Podijeljeni smo na tri redakcije, vanjsku politiku i gospodarstvo, koje imaju po jedan dan, a tri dana ostaju za razgovore o unutarnjoj politici. Međutim to nije jasno definirano pa, ako je taj dan gospodarstvo zanimljivija tema od unutarnje politike, bez problema će tu temu razraditi i unutarnjopolitički novinar.

Što Ruža znači za vašu ekipu?

Nama je ovo poticaj, vjerujem kao i svima koji su je dobili. Moramo biti još bolji, ali je jako lijepo da su nas ljudi prepoznali premda znamo da ih nekad ljutimo izborom tema, gostiju pa čak i našim komentarima.

Gdje će se Ruža čuvati?

–Naći ćemo joj mjesto u redakciji.

>>Spektakl u HNK: Evo tko su dobitnici prestižne Večernjakove ruže!

>>'Primjer monetizacije ocrtava kako Vlada upravlja zemljom'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije