Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Večernjakova ruža

Ne volim politiku, ja uveseljavam ljude

Dalibor Petko
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
11.02.2016.
u 11:30

Radijski mag za glazbu Dalibor Petko teško ostaje bez teksta, nema glazbenika kojeg nije ugostio u svojem showu, a još kao mali skupljao je postere Novih fosila

Za dolazak na dodjelu Večernjakove ruže 18. ožujka u HNK već sam dogovorio “date” s curama s Narodnog radija Tatjanom Jurić i Nives Čanović, tako da sam u svakom slučaju pobjednik večeri, smije se radijski mag za glazbu i voditelj Dalibor Petko...

Ovih dana baš puše južina, a znam da to teško podnosite. Uspijevate li se unatoč njoj radovati nominaciji?

Ujutro rano kad su objavljene nominacije počele su stizati čestitke, a takva vijest može otjerati i najgoru vremensku nepogodu. To je veliko priznanje, a još mi je draže vidjeti ekipu s kojom sam nominiran. Velika je čast biti u toj odabranoj ekipi. Postoji li glazbenik s naše scene kojeg još nikada niste ugostili? Bili su svi koji su mogli biti. Žao mi je što nisam uspio razgovarati s velikanima koji nisu više s nama poput Đorđa Novkovića ili Zdenka Runjića.

Je li vas ikada gost ostavio bez teksta?

Nekoliko puta. Zadnji su to bili Davor Gobac i Dušan Bućan koji su “odglumili” svađu nakon koje je Gobac demonstrativno napustio emisiju. U eteru se ništa nije osjetilo, ali ja sam proživljavao pravu dramu. No osveta se servira hladna!

Tko vam je trenutačno najdraži domaći glazbenik uz čiju se glazbu i privatno volite opustiti?

Nina Badrić, Elemental, volim mlade bendove poput Silentea ili Pravila igre... Ovisi o raspoloženju.

Je li vam novinarstvo oduvijek bilo suđeno?

Sve me uvijek vodilo tome. Mislio sam da ću se baviti javnim poslom, iako sam bio dosta sramežljiv. Zapravo, kad razmislim, i danas sam, ali se to na van više ne vidi. Kao mali skupljali ste postere Novih fosila.

Koja vam je njihova pjesma najdraža?

Ajme! “Djeca ljubavi” prva mi pada na pamet. To sam znao svirati i na sintesajzeru. No kad promislim, bila bi to ipak pjesma “Dunjo mirisna”.

Može li se ikada dogoditi da se “Glazbeni show Dalibora Petka” premetne u politički show?

Zadnja opcija bio bi sportski, a iza toga politički show. Ne zanima me politika. Gledam vijesti kao i svi, i pratim što se događa, ali ja sam si zadao da je moj poziv uveseljavati ljude i pružiti im zabavu. Kad dođe mojih 18 sati, svi problemi ostaju vani i počinje zabava.

Jednom ste rekli: “Kad ti je ljubav u najgoroj fazi, očekuj promaknuće”. Ako ovu nominaciju shvatimo kao promaknuće u smislu priznanja, znači li to da ste u ljubavi ovog trenutka nesretni?

Ako je tome tako, Ruža je moja! Nikad ne govorim o privatnom životu, ali ako baš moram, da, već sam neko vrijeme “single”.

>> Svjetsko mi je priznanje kruna karijere

Komentara 3

ĆA
ćaćaća
19:53 11.02.2016.

u svakoj ideološki neobojenoj zemlji ovaj bi koze čuvao..možda bi mu jedino ronjenje na dah bolje išlo...ko god se pojavio ikad u medijima on mu je zaronio..to se zove profesionalnost znanje volja htjenje želja itd itd....

Avatar links
links
21:18 11.02.2016.

klaun, smiješno i izgleda

LA
LANA555
19:12 11.02.2016.

Super voditelj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije