Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 129
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dražen 
Ilinčić

'Na Večernjakovu ružu dolazim sa srodnom dušom i suputnikom Alenom'

16.07.2014., Zagreb - Drazen Ilincic novinar i urednik kulturne redakcije HTV-a.  Photo: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
20.02.2015.
u 13:23

Styling za Ružu bit će mi odijelo bez kravate. Tek maramica u džepiću

Čovjek koji je i onima koji o kulturi pojma nemaju kulturu približio i učinio je razumnom i zabavnom, a pritom posjeduje golemo znanje koje može na tom području zadovoljiti i stručnjake, apsolutno je HTV-ovac Dražen Ilinčić. Ima li boljeg objašnjenja zašto je nominiran u ovoj prestižnoj kategoriji.

1. Navodno radite odlične tulume. Kako ste proslavili nominaciju za Večernjakovu ružu?

Velik mi je kompliment da radim dobre tulume, no propustio sam nekim tulumom proslaviti nominaciju. Vjerojatno i zbog toga što je stigla u turobno i neveselo zimsko vrijeme. Propust je tim veći što, prema anketi, nemam nikakve šanse dobiti nagradu pa je nominacija bila jedini povod za proslavu.

2. Čini li vam se konkurencija dostojnom i od koga u svojoj kategoriji najviše strahujete?

Konkurencija je i više nego dostojna, a o nagradi i ne razmišljam jer, kao što sam rekao, dovoljno je pogledati anketu na vašoj cijenjenoj internetskoj stranici.

3. Koliko vam nagrade uopće znače?

Vjerujem kako se svatko veseli nagradama. Tu se baš nemam čime pohvaliti jer je, zapravo, jedina nagrada koju sam u životu dobio ona vašeg cijenjenog lista, a zvala se Ekran. No, budući da te nagrade više nema, o njoj i ne govorim.

4. Kako ste i kada zapeli u novinarstvu?

Još kao student, neplanirano, ali dobrodošlo. To je i dokaz kako nekad treba pustiti da stvari nađu nas, a ne uvijek inzistirati na potrazi.

5. Dobar dio zanata ispekli ste i u Večernjem listu... po čemu pamtite to vrijeme?

To je bilo uzbudljivo i kreativno vrijeme. U Večernjem listu počeo sam raditi 1984. godine, kao 22-godišnjak, i to baš u području koje sam volio. Pisao sam o filmu u Večernjakovoj kulturnoj rubrici. Uostalom, kakva smo dobra ekipa bili govori i to što se i danas srijedom prijepodne znamo naći na kavi.

6. S kim biste sa svjetske scene rado napravili 
odličan razgovor? 

S najvećim užitkom napravio bih razgovor s Woodyjem Allenom, zbog njegova izuzetnog duha i širine.

7. Kako napreduje pisanje vaše četvrte knjige, hoće li biti gotova do Ruže? 

Moja četvrta knjiga, koja je neka vrsta fikcionalne dokumentaristike, nažalost je zapela i ne vidim joj kraj. Ali, ne volim forsirati, pustit ću da sama kaže kada misli da je spremna staviti točku.

8. Jesu li vam intelektualni snobovi i dalje odbojni?

Naravno.

9. S kim dolazite na dodjelu Večernjakove ruže 20. ožujka u HNK i jeste li već osmislili styling?

Dolazim s Alenom, svojim prijateljem, srodnom dušom i višegodišnjim suputnikom. A odjeća će biti jednostavna, odijelo i košulja. Bez kravate. Možda maramica u džepiću sakoa.

>>Ivana Petrović: S političarima imam profesionalne, nikako osobne odnose

>>Andrija Jarak: U ovom poslu nema opuštanja i starih zasluga, svaki dan je nov

Komentara 5

Avatar gledatelj_zikine_dinastije
gledatelj_zikine_dinastije
15:14 20.02.2015.

čovjek na mjestu,,,pamtim kad je izjavio da mu ne pada na pamet paradirati na gay paradi makar je i sam gay,,,

PL
plotto
15:40 20.02.2015.

Odličan novinar prije svega i gay koji zaslužuje poštovanje sredine u kojoj živi. Svoj privatni život ,kao i svaka normalna osoba,drži za sebe.

AN
Anasta
15:08 20.02.2015.

Meni je bas simpa tip, a njegovo me opredjeljenje nije iznenadilo. Svako ima pravo na srecu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije