Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
večernjakova ruža

Marko Tomšić: Na Radiju 101 počeo sam kao tehničar, a onda sam mogao birati – ili biti spiker ili na cestu

marko tomšić
Foto: Daniel Kasap/Pixsell
27.02.2015.
u 11:39

Otkako je sa Stojedinice otišao Markov suvoditelj Matko Antonović Matan, program se zove Jutro na 101. Šaman ima tek nešto više od dvije godine iskustva u eteru, ali već je stekao velik broj vjernih slušatelja i zaslužio nominaciju za Večernjakovu ružu

Ranim jutrom u 6 na Radiju 101 budimo se uz Marka Tomšića Šamana, voditelja jutarnjeg programa donedavno znanog kao juTrovanje. Otkako je sa Stojedinice otišao Markov suvoditelj Matko Antonović Matan, program se zove Jutro na 101. Šaman ima tek nešto više od dvije godine iskustva u eteru, ali već je stekao velik broj vjernih slušatelja i zaslužio nominaciju za Večernjakovu ružu.

1. Gdje ste bili kada ste doznali da ste nominirani za Ružu i je li vas nominacija iznenadila?

Normalno da sam očekivao nominaciju, taj se petak nisam ni pojavio na poslu, nego sam s ekipom na Trešnjevci od rane zore stajao u redu pred kioskom. Nakon kupnje Večernjaka i potvrde nominacije, “zarundali” smo do sitnih sati u Alcatrazu pa ni u subotu nisam došao na posao te su mi skinuli s plaće, ali vrijedilo je. (smijeh)

2. Nadate li se pobjedi s obzirom na to da ste u informativnoj anketi na portalu Večernjeg lista na drugom mjestu prema glasovima naših čitatelja (iza Mislava Togonala)? Pobijedite li, kako ćete proslaviti?

U ovoj zemlji sve je moguće! Naravno da bi mi pobjeda godila jer bi to bilo i priznanje za moj prošlogodišnji angažman na 101. No, u konkurenciji sam s ljudima koji su u ovom poslu puno duže nego ja, a s obzirom na to da je iskustvo jedan od bitnih čimbenika u ovom poslu, bit će teško osvojiti Ružicu. Bit će zanimljivo pratiti što će odlučiti čitatelji Večernjeg lista, a pobijedim li, ne da neću biti na poslu dva dana, nego ću biti zauzet cijeli tjedan!

3. Odnedavno juTrovanje vodite bez Matka Antonovića Matana, nedostaje li vam suvoditelj?

Naravno da nedostaje. Matko i ja stari smo prijatelji i naše je prijateljstvo bila formula i temelj uspjeha “juTrovanja”. Zajedno smo prošli mnogo dobrih i loših stvari te nam je to iskustvo omogućilo da se u eteru neusiljeno nadopunjavamo i da naše voditeljske intervencije više zvuče kao prijateljsko druženje nego kao odrađivanje posla. To se, eto, svidjelo i našim slušateljima, a nas smo dvojica u domaći eter unijeli malo osvježenja i drugačiju spontaniju formu jutarnjeg vođenja.

Kako Matko više nije na 101, nema više ni “juTrovanja”, nego se jutarnji program sada zove Jutro na 101. Matkovu i moju energiju nikako nije moguće stvoriti kada ste u eteru solo ili s partnerskim voditeljem kojeg poznajete samo profesionalno.

4. U Jutru na 101 i dalje slušamo Phone Box, unatoč tome što se glazba danas može slušati na YouTubeu i skidati s interneta, slušatelji i dalje zovu da bi čuli omiljenu pjesmu na radiju, kako to komentirate?

S obzirom na današnju sliku radijskih programa, Phone Box je gotovo pa jedina emisija u kojoj sami slušatelji mogu kreirati glazbeni program. Bez obzira na svu današnju tehnologiju, sudeći po Phone Boxu slušatelji još žele svojim odabirom glazbe biti dio radijskog programa koji slušaju.

5. Na Stojedinici ste počeli raditi kao tehničar, a prije nešto više od dvije godine dobili ste priliku progovoriti u eteru, kako je otkriven vaš talent za radijskog voditelja?

Nije otkriven. Naime, na 101 je politika da svi mogu raditi sve pa je tako netko prije dvije godine odlučio da tehničari mogu biti spikeri. Ja sam tada mogao birati – ili biti spiker ili završiti na cesti. Nasreću, dobro sam se snašao što ste i vi potvrdili ovom nominacijom.

6. Kako je danas raditi na kultnoj radijskoj postaji 101, nakon brojnih previranja unutar kuće, stečaja...?

Teško.

7. Dolazite li na dodjelu Ruže 20. ožujka?

Ovisi hoće li me šef osloboditi jutarnje subotnje šihte. (smijeh)

>>Vera Tomašek: Radio je vrlo snažan medij i osvojio me jer je ujedno najpošteniji

>>Karmela Vukov Colić: Radio je moja prva i doživotna ljubav, a dikciju sam učila s plutenim čepom u zubima

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije