Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
večernjakova ruža

Ksenija Marinković: Gluma je moj način izražavanja, nikad nisam izgubila početni elan zbog kojeg sam je i upisala

12.09.2011., Zagreb - Glumica Ksenija Marinkovic. Photo: Slavko Midzor/PIXSELL
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
03.03.2015.
u 19:17

Ksenija Marinković, dugogodišnja članica Zagrebačkog kazališta mladih, uvjerljivo je dočarala lik psihijatrice Alemke u filmu "Projekcije" redatelja Zrinka Ogreste zbog kojeg je dobila nominaciju za Večernjakovu ružu.

Ksenija Marinković, dugogodišnja članica Zagrebačkog kazališta mladih, uvjerljivo je dočarala lik psihijatrice Alemke u filmu "Projekcije" redatelja Zrinka Ogreste zbog kojeg je dobila nominaciju za Večernjakovu ružu.

1. Kako ste doznali da ste nominirali i jeste li se iznenadili?

Javili su mi da sam nominirana, a onda su me nazvali i iz Večernjaka da mi službeno potvrde. Naravno da sam se jako iznenadila.

2. U filmu "Projekcije" glumite psihijatricu. Mislite li da su Hrvati prekonzervativan narod da bi javno priznali kako im treba pomoć psihijatra?

Ne razmišljam o tome na taj način. Onaj tko treba pomoć, taj će je i pronaći. Ali mislim da bi možda bilo dobro animirati ljude da zbilja potraže pomoć ako osjećaju da im treba.

3. Sada ste nominirani za Ružu, što je samo po sebi priznanje, ali u svojoj ste bogatoj karijeri osvojili mnoge nagrade. Što vam one znače?

Općenito, svaka nagrada znači da su i drugi primijetili ono što radite, da im se to na neki način sviđa i kako jednostavno uvažavaju to što radite. U tom smislu nagrada mi je dragocjena. Ona znači da nisam samo ja zamislila u svojoj glavi što bih trebala raditi, nego je to prepoznao i netko drugi.

4. Kako danas gledate na glumačku profesiju? Je li i dalje sve med i mlijeko kao što ste mislili kada ste se upisivali na ADU?

Nikada nisam izgubila onu prvotnu potrebu i elan zbog kojeg sam se počela baviti glumom. Shvatila sam da sam čovjek koji se na takav način može najbolje izraziti. Gluma mi je ostala jednako zanimljiva te i dalje imam jednaku potrebu baviti se njome. I dalje mi je jednako izazovna. Nisam se puno pomaknula od starta.

5. U 2014. neko ste vrijeme obnašali dužnost v. d. ravnatelja ZKM-a. Kako vam je bilo biti prva osoba kazališta?

Odrasla sam u kazalištu i znam kako ono funkcionira. Taj mi je period bio jako naporan jer se uz posao ravnateljice ne stignete baviti drugim poslovima. Uvijek iskrsne neki problem kojemu treba pronaći rješenje, treba se brinuti o financijama... Ali, kažem, kako sam odrasla u kazalištu, tako mi to nije bilo strano. Mi smo ionako uvijek raspravljali o svemu i na neki smo se način bavili kompletnim kazalištem.

6. Vaša kći Korana iskušala je glumački svijet ulogom u filmu "Ljubav ili smrt". Veselite li se što ide vašim stopama?

I ona i sin Kosta Kai sami biraju svoje puteve, a meni je samo bilo važno da prije završetka srednje škole znaju čime se žele baviti. Razgovarala sam s njima o svim problemima koje mogu naći u glumi, ali nisam im ništa loše rekla o toj profesiji. Ako žele ići tim putem, neka idu.

7. S kim dolazite na Večernjakovu ružu 20. ožujka u HNK?

Još ne znam jer baš danas počinjem snimati novi film u režiji Zrinka Ogreste pa je pitanje hoću li stići na dodjelu, ali nadam se da ću stići.

>>Ksenija Marinković: Započinjem novi život kad djeca upišu fakultet

>>Ogrestina propitkivanja oprosta i osobnih rana

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije