Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 182
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mirjana Žižić, producentica dodjele

Još uvijek dobivamo čestitke za organizaciju Večernjakove ruže i kvalitetu priredbe

Mirjana Žižić
Foto: Boris Ščitar
1/4
28.03.2015.
u 19:15

Producentica dodjele Večernjakove ruže otkriva što je bila nit vodilja ovogodišnje dodjele i kako se News Bar uključio u ovu priču

Tjedan dana nakon svečane dodjele Večernjakove ruže, kada su se slegli dojmovi, porazgovarali smo s glavnom producenticom dodjele Mirjanom Žižić koja se tijekom priprema za dodjelu brinula da se sve organizacijske kockice poslože u cjelinu i funkcioniraju bez greške.

Zanimljivi i zabavni

Produkcijski, što je bio najveći izazov u pripremi dodjele ovogodišnje Večernjakove ruže?

Uvijek želimo napraviti bolju i zanimljiviju dodjelu nego što je bila prošla. Nadamo se da u tome i uspijevamo. Prošle smo godine priredili iznenađenje s prezenterima Goranom Višnjićem i Halle Berry. Ove smo godine angažirali slovenski Magic Theatre Serpentes koji je svojim efektnim točkama otvorio i zatvorio Ružu. Najveći produkcijski izazov bio je uskladiti sve dijelove priredbe da teku bez zastoja.

Što je bila nit vodilja kada je riječ o scenariju, scenografiji...

Nama je najbitnije da smo zanimljivi i duhoviti i da ne trajemo dugo. Mislimo da je to formula uspjeha. Što se tiče scenografije, ruža i Večernji list uvijek su nam nit vodilja, a ruža je i inače zahvalan detalj u svim dijelovima scenografije.

Kakve su bile reakcije nakon dodjele, što je najviše oduševilo publiku u HNK?

Još i danas dobivamo čestitke za organizaciju i samu kvalitetu priredbe u HNK, kao i na televiziji. Publika je odlično reagirala na prezentere, na skečeve News Bara, izvođače Elemental i Natali Dizdar, a posebno na legendarnog Željka Bebeka i njegovu "Selmu"

Kako je došlo do ideje da se News Bar uključi u scenarij, čini se da je to bio pun pogodak?

Ideju za skečeve News Bara dao mi je scenarist Alen Đurica kad smo razmišljali kako duhovitije najaviti nominirane. U prvi smo mah svi bili sumnjičavi, ali reakcije publike, a poslije i svih onih koji su gledali prijenos pokazale su da je to bio pun pogodak.

Posao iza kulisa

Tko je sve uključen u realizaciju i kome želite zahvaliti?

Večernjakova ruža veliki je projekt Večernjeg lista, ali za njegovu realizaciju zahvalni smo i vanjskim suradnicima. HRT nam je glavni partner i pružio nam je veliku podršku, a posebno zahvaljujem redatelju Zoranu Nikoliću, koji se potrudio prenijeti ugođaj iz HNK u domove gledatelja i naših čitatelja, kao i urednici prijenosa Uršuli Tolj. Veliki dio tereta ponijeli su Ivica Propadalo, Alen Đurica i Dora Ruždjak Podolski, kao i večernjakovci Silvije Šimac i Tihana Butorac, a rubrika Scena u informativnom dijelu odradila je odličan posao. Posebno zahvaljujem i svim članovima žirija koji su sudjelovali u izboru nominiranih, kao i voditeljima dodjele Neveni Rendeli i Dušku Ćurliću.

Je li bilo ikakvih organizacijskih problema u pripremi dodjele Večernjakove ruže?

Iza kulisa svake uspješne priredbe postoje problemi. Mene posebno ljuti to što uzvanici koji potvrde dolazak ne dođu, ali nas o tome i ne obavijeste. To smatram nepristojnim ponašanjem jer su na njihovim mjestima mogli sjediti ljudi koji bi s užitkom pratili Ružu.

Foto: Grgur Žućko/ PIXSELL

>> Spektakl u HNK: Evo tko su dobitnici prestižne Večernjakove ruže!

Komentara 1

DU
Deleted user
20:17 01.12.2015.

Hrvatska ima samo jednu ruzu, Ruza Tomasic!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije