Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Večernjakova Ruža

Ivana Paradžiković: Gledatelji su ti zbog kojih živimo posao

Ivana Paradžiković
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
13.12.2014.
u 18:00

Dobitnica Večernjakove Ruže u kategoriji TV lica godine 2013. otkriva gdje čuva nagradu, koje novinarske priče posebno voli, ali i kako će s obitelj i s novim buldogom proslaviti blagdane

Od malih nogu bila sam fascinirana novinarstvom i uz djeda na televiziji pratila vijesti, prisjeća se svojih početaka Ivana Paradžiković, urednica i voditeljica “Provjerenog” Nove TV. Njena rana fascinacija novinarskim poslom s godinama je prerasla u profesionalnu perfekciju koju su prepoznali i gledatelji i izabrali je za prestižnu Večernjakovu Ružu u kategoriji televizijske osobe 2013. godine.

Uoči novih nominacija i nove dodjele Večernjakove Ruže za koju televizijske, radijske i produkcijske kuće do 15. prosinca prijavljuju svoje najbolje osobe i uratke, poželjeli smo provjeriti što kod naše dobitnice ima novog i po čemu će pamtiti prošlu dodjelu.

– Primanje nagrade pamtit ću ponajviše po reakcijama svoje obitelji, prijatelja, kolega i gledatelja. One su me usrećile koliko i sama nagrada. Čuvam je na polici u redakciji, gdje držimo i ostale nagrade koje smo osvojili – kaže Ivana. Osvajanje Ruže ima posebnu težinu s obzirom na to da je dodjeljuju gledatelji čije je povjerenje najbolji pokazatelj vrijednosti.

– Istina je, dobro ste to opisali. Lijep je osjećaj kad te nagradi struka, ali ocjena gledatelja ipak je posebno važna i draga. Ipak su oni ti zbog kojih sve i radimo, zbog kojih ponekad ne spavamo i zbog kojih živimo ovaj posao. Zbog toga je njihovo povjerenje najveća nagrada za sav trud. Zbog njih je i naše “Provjereno” i osmu sezonu nastavilo istim tijekom. Naše priče i dalje imaju isti cilj – učiniti boljim društvo u kojem živimo.

Kao najveći događaj 2014. godine kojim se informativni program bavio izdvaja poplave, ali ne samo zbog odličnog posla koji su odradili novinari nego zbog, kaže, osjećaja zajedništva i solidarnosti koji se vratio u društvo. A koje bi od priča kojima se “Provjereno” bavilo u godini na zalasku izdvojila? – Od serije priloga o medicinskom kanabisu nakon kojih se u javnosti počela voditi rasprava o njegovoj legalizaciji, preko škole u Koprivnici gdje učitelji pomažu učenicima lošijeg imovinskog stanja, priče o sukobu interesa ministra Zmajlovića koji je rezultirao bezrezervnom potporom struke do one o vehabijama iz Gornje Maoče, mjesta u koje novinari ne ulaze. Mogla bih nabrajati danima – kaže.

Vjeruje u krilaticu “jednom novinar – zauvijek novinar” pa i njoj nedostaje teren, ali zbog ljudi, ne zbog adrenalina. Novinarski bi je, kaže, nadahnula priča na kojoj baš rade.

– Dogovaramo je već mjesecima, a dogodit će se uskoro. Naime, spremamo se na put u kliniku za anoreksiju gdje pratimo 12-godišnju djevojčicu koja se bori s tom bolešću – otkriva.

Obožava svoj posao i u novoj godini, osim zdravlja, želi da njen tim nastavi smjerom koji su zacrtali, a ima i plan za proslavu blagdana.

– Cijela obitelj ide kod moje mame. Bit će posebno veselo ove godine jer je i naše štene engleskog buldoga u putujućoj karavani s nama. Bit će uništenih kuglica, papuča, vriske i cike... baš onako kako zamišljam idealne blagdane – zaključuje.

>>Nominirajte kandidate za Večernjakovu ružu

Komentara 3

Avatar lapolapo
lapolapo
20:10 13.12.2014.

Iskrene čestitke Ivani.Nadamo se da će svaki gledatelj koji vam se obrati,dobiti bar odgovor zašto njihova priča nije interesantna.

Avatar ucjena
ucjena
06:53 14.12.2014.

jedna od naj, voditeljica, krasna zena, dragog karaktera, ljepa u dusi, figurativno, odise, energijom, slatkocom, ljepotom, i nekom privlacnoscu, trebo bi prekopati tisuce, da bi nasao takovo bice!!!!!!!!!!!

MI
minimini
11:29 11.01.2015.

Kako se to "živi posao"???? Pa se izabire "lice godine"??? Užasavaju me naslovi Večernjega. Tko ovo lektorira????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije