Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izbornik prvaka

Sigurdsson: Uspjeli smo uhvatiti pravi val na ovom turniru

01.02.2016.
u 10:20

Valero Rivera je sa 48 pogodaka najbolji strijelac turnira ispred Reichmanna (46), Bjornsena (45) i Štrleka (43).

Rukometaši Njemačke pobijedili su u finalu Europskog prvenstva Španjolsku 24:17 i tako osvojili svoj drugi naslov. Prvi su osvojili prije 12 godina u Sloveniji. Španjolci su pak i četvrti put izgubili u finalu. Inače, u prvom krugu na EP-u pobijedili su Nijemce 32:29.

Finale je bio jednosmjerna ulica, Španjolska je u prvom poluvremenu postigla samo šest pogodaka. Junak utakmice bio je njemački vratar Andreas Wolf sa 16 obrana. Istaknuli su se pogocima Hafner (7) i Dahmke (4), a Španjolcima nije pomoglo ni 14 obrana odličnog Arpada Šterbika, ni pet pogodaka Raula Entrerriosa.

- Morate uhvatiti pravi val na ovakvim turnirima. Poslije poraza od Španjolske na startu, podigli smo nivo naše igre i igrali sjajno u finalu - rekao je Islanđanin Dagur Sigurdsson, izbornik Njemačke.

Njemački rukomet je posljednju veliku medalju osvojio 2007., zlato na SP-u kojemu su bili domaćini. Na EP 2014. u Danskoj nisu se kvalificirali. A dvije godine kasnije postali su prvaci! Hm, podsjeća li vas ova priča primjerice na onu o Hrvatima kada smo 2002. bili zadnji na EP-u da bi godinu dana kasnije bili prvi na SP-u.

Valero Rivera je sa 48 pogodaka najbolji strijelac turnira ispred Reichmanna (46), Bjornsena (45) i Štrleka (43). Zanimljivo, sva četvorica igraju na poziciji krila. Domagoj Duvnjak je najbolji dodavač EP-a sa 46 asistencija u osam utakmica.

Duvnjak ima i najviše ‘ukradenih’ lopti - 10. Jakov Gojun statistički je s 10 blokada i 5 osvojenih lopti drugi među obrambenim igračima.

Hrvatski rukometaš Manuel Štrlek izabran je za najbolje lijevo krilo EP-a u Poljskoj. U All star momčadi još su njemački vratar Andreas Wolf, njemačko desno krilo Tobias Reichmann, španjolski kružni napadač
Julen Aguinagalde, poljski lijevi vanjski Michal Jurecki, norveški srednji vanjski Sander Sagosen te švedski desni vanjski Niklas Jacobssen Landin. Za najboljeg obrambenog igrača izabran je Danac Mollgaard, dok je MVP turnira Španjolac Raul Entrerrios.

>>Fenomenalna Njemačka razbila Španjolsku i osvojila zlato

Komentara 2

Avatar nekakav
nekakav
10:42 01.02.2016.

nikad lošijeg finala. španjolci se natjecali u gađanju golmana. suci malo radili za nijemce, kojim se u guralo finale otpočetka. pitajte španjolce o njihovoj prvoj utakmici, u skupini. i da, nikad lošiji šterbik. poklopilo se nekoliko čudnih događaja. europa imapa ima novog prvaka, kojeg će francuzi na olimpijskim satrati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije