Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 192
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POLUFINALE EURA

Španjolci u čudu: Opet ti Hrvati na putu do medalje

Španjolska
Foto: EHF EURO
29.01.2016.
u 08:10

– Posljednji sam put protiv Hrvatske branio 2013. godine. Izgubili smo u skupini SP-a, uz šest mojih obrana. Neka bude opet šest, ali da mi pobijedimo – rekao je Šterbik.

Hrvatska se na velikim rukometnim natjecanjima najviše puta nadmetala sa španjolskom rukometnom reprezentacijom. Ukupno su dosad odigrale 21 utakmicu. Hrvatska je upisala 14 pobjeda i šest poraza, a jedna je utakmica završila bez pobjednika. No ono što može zabrinuti jest da smo od sedam bitnih utakmica izgubili čak pet. Španjolska nas je pobijedila u finalu Svjetskog prvenstva u Tunisu 2005. godine, pobijedila nas je dvaput u susretu za treće mjesto – na Olimpijskim igrama u Pekingu i na Europskom prvenstvu u Danskoj 2014. godine. Izbacili su nas u osmini finala Svjetskog prvenstva u Japanu 1997. godine, a zbog poraza u Zagrebu na EP-u 2000. nismo igrali polufinale ni izborili Igre u Sydneyu. Dvije naše bitne pobjede bile su u polufinalu Svjetskog prvenstva u Portugalu 2003. i pobjeda u susretu za broncu na Europskom prvenstvu u Srbiji 2012. godine.

Ne znam koliko ste jaki

– Iskreno, u polufinalu sam očekivao domaćina ili Francusku. Radovao sam se igranju pred 15.000 domaćih navijača, a onda su uslijedili šok i nevjerica. Opet ti Hrvati na putu do medalje. Moramo dobro pogledati njihovu utakmicu s Poljacima. Tu se nešto čudno dogodilo. Pa nije valjda Hrvatska toliko jaka? – pitao se Raul Entrerrios, igrač Barcelone.

U rosteru je najviše igrača Barcelone, ali i skopskog Vardara (Šterbik, Maqueda, Dušebajev). Dosta ih igra na istoku – Garcia i Ugalde u Mađarskoj, Aguinagalde u Poljskoj. Dvojica su u Njemačkoj (Guardilla i Baena), jedan u Francuskoj (Rivera). Španjolska na ovom turniru nije nikog pobijedila s više od tri razlike, a izgubila je samo od Danaca, bez obzira na 22 Šterbikove obrane.

– Posljednji sam put protiv Hrvatske branio 2013. godine. Izgubili smo u skupini SP-a, uz šest mojih obrana. Neka bude opet šest, ali da mi pobijedimo – rekao je Šterbik.

No, stekao se nekako dojam da Španjolska nije htjela dobiti tu utakmicu kako bi izbjegla Francuze u četvrtfinalu. Izabrali su put do finala preko Srbije, Njemačke i Slovenije. A u finalu se dogodilo nešto slično kao u Krakovu. Istina, pobjeda Hrvatske nad Poljskom podsjetila me na naše tadašnje finale protiv Danske.

Četvrti u Kataru

– Dobili smo sa 16 razlike. Ušli su nam u ritam, postigli smo puno pogodaka iz kontre. Ipak, pobjeda Hrvatske puno je veće iznenađenje nego naša. Hrvatska je napravila podvig nad podvizima u povijesti europskih i svjetskih rukometnih prvenstava – rekao je Šterbik, koji je u finalu 2013. godine skupio 12 obrana. U odnosu na prošlo Svjetsko prvenstvo, na kojem su Španjolci osvojili četvrto mjesto, ovdje nema Rocasa, Sierre, Andreua i Rodrigueza. U Hrvatskoj u odnosu na Katar nema Stepančića, Vorija, Ivića, Bičanića, Muse i Ninčevića. Ivić i Stepančić mogli bi u budućnosti biti dio ove momčadi. 

>> Srbi o slavlju naših rukometaša: To je jedna od najvećih pobjeda u povijesti sporta!

Komentara 10

Avatar bosanac1951
bosanac1951
08:52 29.01.2016.

Španjolci su svjetska klasa, ali našoj repki neće trebati pobjeda od 11 razlike...Dovoljno je samo jedan razlike...I zato kauboji uz vas smo večeras.Sretno.

BA
Bazooka
09:21 29.01.2016.

Sjajan je uspjeh za bilo koju reprezentaciju već i biti u prvoj četvorci! Sve su to odlične momčadi spremne na sve. Tu su svi ishodi mogući. U tome i je ljepota sporta! Naprijed Hrvatska, svi će vas Hrvati bodriti punim srcem!

Avatar HRVATsMOZGOM
HRVATsMOZGOM
09:26 29.01.2016.

Šterbik i Dušebajev- španjolci u čudu, ak su oni španjolci vadim bubreg..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije