Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Povijesna pobjeda

Čudo u Krakovu: Hrvatska razbila Poljsku i izborila polufinale!

Hrvatska - Poljska
Foto: EHF
1/15
27.01.2016.
u 22:15

Iako su ih gotovo svi otpisali, izabranici Željka Babića, kojima je za nastup u polufinalu Europskog prvenstva trebala pobjeda od 11 razlike, savladali su Poljsku s čudesnih 37:23.

Čudo u Krakovu! Hrvatska je priredila najveću senzaciju u jednoj od najljepših večeri u povijesti hrvatskog rukometa! Iako su ih gotovo svi otpisali, izabranici Željka Babića, kojima je za nastup u polufinalu Europskog prvenstva trebala pobjeda od 11 razlike, savladali su Poljsku sa čudesnih 37:23 (15:10). 

Kako su u prethodnoj utakmici posljednjeg kola Norvežani pobijedili Francuze, mnogi su pretpostavljali da je pred Hrvatskom nemoguća misija. No, hrvatski rukometaši vjerovali su do kraja i dokazali da za njih nemoguća misija ne postoji. Pobjeda koja će ući u anale rukometa stigla je protiv domaćina koji je na kraju ponižen sa 14 golova razlike.

Hrvatska je od samog početka igrala odlično. Obrana je funkcionirala sjajno, na čelu s nesavladivim golmanom Ivanom Stevanovićem koji je dobio prednost ispred Alilovića. Bio je to pun pogodak jer Poljaci su prvi gol zabili tek u 10. minuti. No, zbog nešto slabije igre u napadu nismo uspjeli stvoriti veću prednost. Veći dio prvog poluvremena imali smo između tri i pet pogodaka prednosti, ali nismo se uspjeli ''odlijepiti''. I to ponajviše zahvaljujući raspoloženom veteranu Bieleckom koji je uz golmana Szmala bio najbolji u domaćem sastavu.

Štrlek i Slišković predvodili su naše napade pa smo na poluvrijeme otišli s vodstvom 15:10.

Nevjerojatan rasplet se nazirao, a potvrda je stigla početkom nastavka. Ponovno je Hrvatska krenula furiozno, Stevanović je ponovno ''zaključao vrata'' pa domaći 11 minuta nisu zabili. Do tog trenutka Babićevi izabranici otišli su na 23:11 i povratka za grogirane Poljake nije bilo. A i Bielecki je zaustavljen, ostao je bez pogotka u nastavku.

Horvat, Štrlek i Marić nemilice su punili Szmalovu mrežu, a prednost se povećavala do najvećih 30:13 u 46. minuti. Pokušali su se potom izvući Poljaci, do 51. minute napravili su seriju 5:0, no nije im bilo spasa. Duvnjak, Kopljar i Karačić preuzeli su konce naše igre u ruke i Hrvatska je očuvala nevjerojatnu prednost do kraja! 

U povijesnoj pobjedi Hrvatske, kojoj je na tribinama svjedočila i predsjednica Kolinda Grabar Kitarović, najviše golova zabio je Štrlek (11), a slijedili su ga Marić (7), Horvat (5), Slišković (4), Čupić (4)... Stevanović je imao 13 velikih obrana (37 posto).

Poljska ima sjajne igrače, ali u ovoj će utakmici pobijediti momčad – rekao je uoči utakmice izbornik Željko Babić dok je kapetan Marko Kopljar dodao:

– Igranje protiv domaćina uvijek je dodatan motiv. Uvijek je bolje igrati pred punim tribinama iako svi navijaju protiv vas.

Dodajmo kako je izbornik Babić odlučio na poziciji pivota umjesto Ilije Brozovića priliku dati Krešimiru Kozini.

Hrvatska protiv Poljske ima pozitivan učinak, u osam ogleda slavila je šest puta dok su dvaput trijumfirali večerašnji suparnici. Na Europskim prvenstvima imamo savršen omjer uz sve četiri pobjede, a u zadnjem okršaju u četvrtfinalu SP-a u Kataru prošle godine slavili su Poljaci.

A naš san još traje... U petak će se Babićevi igrači u 21 sat sučeliti Španjolskoj u polufinalu i tražiti put do jedine medalje koja nam nedostaje. One zlatne...

>>Babić nakon briljantne pobjede: Ovo je čudo iz Međugorja!

>>Grabar-Kitarović na parketu proslavila s rukometašima i čestitala im: Bravo dečki!

>>Strani mediji o nevjerojatnoj pobjedi: Ludi Hrvati utišali Poljsku  

>>Hrvatska je i dalje u borbi za polufinale! Norveška svladala Francuze i osigurala prvo mjesto

>>Pa nije Domagoj Duvnjak svemirac, ne može sam pobjeđivati utakmice

>>Svađao sam se s izbornikom Poljske jer me tjerao trenirati na Božić. Nisam popustio

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

 

Komentara 265

MA
mause
19:55 27.01.2016.

IZNAD SVIH HRVATSKA

MA
marzec169
21:44 27.01.2016.

Gratulacje Chorwaci! Dziś jesteście świetni! Pozdrowienia z Polski! Congrats Croatians! Today you are great! Greets from Poland!

Avatar bosanac1951
bosanac1951
20:34 27.01.2016.

Ajmo po čudo nad čudima dečki....Sretno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije