Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Veseli doček

'Stevanović je najveći dobitak, na njega sam najponosniji'

Ivan Stevanović, Filip Ivić
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
1/19
02.02.2016.
u 09:39

Stevanović je moj dobar prijatelj, čuli smo se svaki dan – kaže Ivić.

Najbolji štos na dočeku rukometaša na Plesu izveli su nestrpljivi navijači. Čekajući uz ogradu da njihovi idoli napokon prođu kontrole u zračnoj luci, klicali su baš svakom putniku Croatia Airlinesa koji je stigao s leta München – Zagreb. Neki su se putnici našli u čudu, a drugi spremno prihvatili trenutak slave i dizali ruke, davali navijačima “pet”. Veselo...

Problemi s leđima

Među društvom koje je bilo na dočeku te pljeskalo putnicima bio je i Filip Ivić. Vratar PPD Zagreba, eto, ovoga puta bio je navijač.

– Nisam ja zvijezda, pa ja sam utakmice gledao na TV-u – kazao je Ivić.

Međutim, upravo se u njegovu slučaju obistinila ona “kad jednom smrkne, drugom svane.” Jer, izbornik Željko Babić, nakon što je shvatio da mu drugi vratar reprezentacije Filip Ivić zbog kroničnih problema s leđima nije spreman za turnir, na put je poveo Ivana Stevanovića, vratara koji se u Krakovu proslavio. Spremno je preuzeo Ivićevo mjesto u reprezentaciji, a zatim s gola izgurao i slabo raspoloženog Mirka Alilovića.

– Stevanović je moj dobar prijatelj, čuli smo se svaki dan, a najsretniji sam upravo zbog toga što je moj kolega vratar blistao na prvenstvu – bio je iskren Ivić. Zanimljivo, jer netko bi drugi bio ljubomoran što je kolega preuzeo slavu.

– Bio sam ponosan gledati ga kako brani, uostalom kao i na sve naše dečke. Znate, ja sam očekivao medalju i oduševljeno gledao kako čine nemoguće. Na TV-u nam to svima izgleda jednostavno, ali znam kako je igrati. Stevanović je vrhunski vratar, ne divlja, pametan je, sjajan! Uostalom, bez dobrog vratara danas se više ne može igrati, pa mi smo gotovo pola momčadi – ispričao je Ivić.

Što vama dvojici vratara znači informacija da Mirko Alilović razmišlja o rastanku od reprezentacije, to bi značilo da vi preuzimate mjesto među vratnicama?

– Pitat ćete to njega, neka on kaže... – dodao je Ivić.

Bronca je rezultat vjere

Marino Marić oduševljeno je prenio dojmove iz Poljske:

– Bilo je superiška! Kao momčad igrali smo super, nekoliko nas se pokazalo u boljem svjetlu, ali ne bih volio nikoga isticati. Bronca je rezultat momčadi, rezultat vjere.

Možda je bilo stvari u kojima smo pogriješili. Moramo pronaći neku konstantu kojom bismo igrali, možda neki put i pametnije, polakše, ali uvjeren sam da svakoga možemo pobijediti. Nakon pobjede nad Poljskom osjetili smo atmosferu koja je dolazila iz Hrvatske i onda smo svi željeli otići do kraja, uzeti zlato...

Pred vama je borba za plasman na OI, protiv Danske, Norveške i Bahreina?

– Bit će izuzetno teško... 

>>Bronca je stigla u Hrvatsku! Oduševljeni navijači dočekali rukometaše na Trgu

>>'Suci su klaunovi! Hrvate su zvali nadimcima i pričali s njima na čudnom jeziku!'

Komentara 6

KR
krizevcifranc
10:01 02.02.2016.

Nije li sramota da zasluge za medalju našim igračima oduzima tkz. izbornik i daje proročanstvima, gospama i sličnim glupostima. Njegova vjera nek bude njegova stvar, a ne nacionalna, koliko znam mi smo sekularna država i tako treba i ostat.

Avatar Ante-Portas
Ante-Portas
12:53 02.02.2016.

Stevanovicu Hrvatino!

JO
jocorluka
22:57 03.02.2016.

Pobjediti Poljsku sa 14 razlike spada u sferu čuda samo po sebi,poljska je rukometna velesila.Dakako da da ova hercegovska reprezentacija kako su nazivani od HR media takodjer odlični.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije