Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
02.02.2016. u 21:50

Pola sata nakon osvajanja bronce, dok se mrak polako spuštao, klinci su na igralištu u kvartu igrali rukomet. To je najveći dobitak. Svaka im čast!

Kad se ostvare uspjesi kao u Poljskoj, čovjeka ulovi nostalgija za danima prije EU pa da već na carinskoj kontroli rukometaši povade medalje i kažu: “Evo što smo vam donijeli”. Zapravo bi najzanimljivije bilo kad bi red došao na izbornika. Ako bi s carinikom razgovarao kao s Markom Vargekom s RTL-a, to bi vjerojatno ovako izgledalo...

– Gospodine, nešto za prijaviti?

– Imam.

– Što?

– Znat će se. Dobri ljudi će znati.

– Kako to mislite?

– Dobre stvari triba prijavit.

– Molim vas, stanite sa strane...

Dojam je da se Hrvatska s ovog turnira vratila i bogatija nego nakon nekih kad su se osvajala i sjajnija odličja. Pa da krenemo...

Hrvatska je najefikasnija momčad Europe, što je velik skok u odnosu na SP u Kataru, kad smo Poljacima jedva zabili 22 gola. Na velikoj sceni, u važnim trenucima gledali smo cijelu plejadu novih igrača poput Cindrića, Mamića, Kozine, Šebetića te u puno značajnijim ulogama Sliškovića, Karačića i Marića. Goluža je, istina, većini odškrinuo vrata, ali tek su se s novom koncepcijom Željka Babića iz sveg grla raspjevali.

Samim time dobili smo i rasterećenijeg Duvnjaka kojeg se ranije pretjerano “raubalo” pa bi završnicu dočekao iscijeđen. Nema šanse da bi borbu za broncu onako odigrao da je kao do sada igrao 50-55 minuta po utakmici.

Dobili smo sjajnog Marina Marića te veću širinu u napadu prisjetivši se da kružni napadač nije tamo samo zato da bi radio blokove.

Vratili smo se i s lekcijom da nema nominalno prvog i drugog vratara, već je prvi onaj kojem bolje ide. Minus nam je situacija s Alilovićem i, koliko god smo ga za vrijeme EP-a kritizirali, Hrvatska ne smije dići ruke od njega. Nema puno takvih vratara, a za njega su dijelom krivi i izbornici tvrdoglavo inzistirajući da mora braniti svih 60 minuta i kad ne ide.

Da, dobili smo i još jednog trenera medaljaša. I za kraj najvažnije... Pola sata nakon osvajanja bronce, dok se mrak polako spuštao, klinci su na igralištu u kvartu igrali rukomet. To je najveći dobitak. Svaka im čast!

>>Split želi biti domaćin rukometašima

>>Dobili smo momčad koja će biti u vrhu idućih 10 godina

Komentara 4

BA
bađo15
00:35 03.02.2016.

Uvijek se gura nogomet i iako nemam nista protiv nogometa mislim da bi se i u drustvu te medijima trebalo vise promovirati druge sportove! Rukomet, vaterpolo, odbojka kosarka, atletika..

Avatar Diavolo
Diavolo
01:18 03.02.2016.

Mjenjam 10rukometnih medalja za jednu kosarkasku

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije