Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U drugom krugu

Babić: Uvijek ću početi s Mamićem! Marić: Bit će teško s Makedoncima

Hrvatska - Island
Foto: EHF EURO
1/5
20.01.2016.
u 14:51

– Ne smijemo poletjeti visoko nakon ovako uvjerljive pobjede. Konačno smo odigrali onako kako stalno vježbamo na treningu – kaže Ivan Čupić

Rukometaši Hrvatske završili su nastup u prvom krugu Europskog prvenstva uvjerljivom pobjedom protiv Islanda 37:28. S obzirom na onu lošu predstavu protiv Norvežana (31:34), prvo smo molili Boga da Norveška pobijedi Bjelorusiju kako bismo bez obzira na našu utakmicu s Islandom otišli u drugi krug. I Norveška je pobijedila. A onda je Hrvatska "obrisala pod" "ribarima". Pa sad ostaje žal što Bjelorusi ipak nisu iznenadili jer bi u drugi krug nosili četiri boda.

Oni s klupe trebali su bolje

– Nisam očekivao da će Islanđani puknuti već nakon prvih deset minuta. Nakon našeg visokog vodstva oni su se počeli boriti sami sa sobom što je bilo idealno za nas. Lagano smo punili njihovu mrežu iz minute u minutu. Očekivao sam ipak veći fajt – rekao je Marino Marić, naš pivot koji je postigao osam pogodaka iz devet pokušaja.

– Ma, za taj šut, za jedini promašaj nisam bio u idealnoj poziciji. Njihov vratar došao je gotovo ispred mene i nisam mogao proturiti loptu pored njega. Jako mi je odgovarala njihova igra u obrani 5-1, pa 3-3 jer sam imao puno prostora na crti. Samo da nastavimo s ovako dobrom igrom u obrani pa će biti još ovako sretnih trenutaka – rekao je Marić.

Prva utakmica u drugom krugu donosi nam Makedoniju.

– Ah, naši stari znanci. Za razliku od Skandinavaca, oni igraju puno sporiji rukomet. Dobra su momčad s puno iskusnih igrača i sigurno je da će nam biti teško. Vjerujem da će to biti utakmica na mali broj pogodaka – zaključio je Marić.

Izbornik Željko Babić i treći put je počeo susret s Markom Mamićem kao prvim lijevim vanjskim pucačem.

– Uvijek ću početi s njim. On je hrvatska budućnost i mora puno igrati. Ne, nije me strah početi s mladim igračem bez obzira na to je li se na drugoj strani nalazila Bjelorusija ili Francuska. Svi su dečki bili odlični premda su igrači s klupe trebali bolje reagirati. Dopustili smo Islanđanima previše pogodaka u drugom poluvremenu – rekao je Babić.

Bilo je i revijalno

Kako uhvatiti kontinuitet ovako dobrih igara?

– Ne znam odgovor na ovo pitanje. Samo znam da bi bilo lijepo imati više ovakvih pobjedničkih trenutaka – kaže Babić.

Makedoniju ste vjerojatno dobro proučili...

– Naravno. Igraju plitku 6-0 obranu – rekao je Babić.

Dobro poznajete njihova izbornika?

– Pa poznaje i on mene – reći će uz smiješak naš izbornik.

Krila su nam protiv Islanđana bila dobro raspoložena. Štrlek je postigao šest golova (iz šest udaraca), Čupić i Horvat dodali su po četiri gola. Jedino nije zabio Kovačević koji je jednom šutirao i promašio.

– Nikako ne smijemo poletjeli visoko nakon ovako uvjerljive pobjede. Konačno smo odigrali onako kako stalno vježbamo na treningu. Baš nam je sve polazilo od ruke u prvom poluvremenu, dok je nastavak, s obzirom na rezultat ponudio revijalni rukomet. Ovako moramo stalno igrati – rekao je Ivan Čupić.

U drugi krug smo prenijeli samo dva boda?

– Da, nažalost, kiksali smo jednu utakmicu. Želimo li do medalje, svoju smo kvotu kikseva ispunili. U drugom krugu igramo s dobro znanim reprezentacijama koje godinama igraju u istom sastavu. Mi ćemo biti za njih nešto novo. Ima tu dosta igrača koje njihovi izbornici možda baš najbolje ne poznaju – misli Čupić.

Protiv Islanda postavili smo novi rekord u broju postignutih pogodaka na europskim prvenstvima. Do ove utakmice rekord je bio 34 pogodaka protiv Srbije i Crne Gore na EP-u 2006. te protiv Crne Gore na EP-u 2008. godine. Šteta što nismo postigli rekordnu pobjedu kad nam se već ukazala prilika. Ovako će i dalje na snazi biti plus 11 protiv Bjelorusa iz 2014. godine.

– Što se promijenilo u obrani od utakmice protiv Norveške? Pa sve. Igrali smo puno gušće, čvršće, držali smo se dogovora. Možemo ponoviti ovakvu obranu u Krakovu – rekao je Jakov Gojun.

Reprezentacija je danas otišla u Krakov, a izbornik je najavio da neće biti promjena u sastavu za dvoboj protiv Makedonije.

>>U Krakovu ćemo svjedočiti dvoboju susjeda iz Metkovića

>>Fenomenalna Hrvatska razbila Island, u drugi krug prenosimo dva boda!

Komentara 6

Avatar IvanIvic1984
IvanIvic1984
23:11 20.01.2016.

Dugo nismo imali igrača s tako sporim nogama i katastrofalnom obranom kao sto je Mamić!

Avatar kenj@c
kenj@c
15:47 20.01.2016.

zar nema kulturnog i stručnog novinara ovdje.kaže da je navijao za norvežane. da je bjelorusija pobijedila mi bi sad imali 4 a ne 2 boda.a da smo izgubili ili sa neriješeno protiv islanda prošli dalje nebi imali nikakve šanse uu 2. krugu.i kakav je to riječnik(brisali pod s njima)za novinara ozbiljnog.to se može u birtiji tako govoriti.možda jednostavno tražim previše,ne znam

MA
mađar
20:48 20.01.2016.

Malo morgen.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije