Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 48
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zvonimir Serdarušić:

Sad je svima jasno koliko je Zagreb dobar!

PPD Zagreb - PSG
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
1/5
11.02.2016.
u 10:50

'Kada su me prije utakmice pitali s kakvim bih rezultatom bio zadovoljan govorio sam da je i pobjeda od jednog gola dovoljna.'

Rukometna euforija u Hrvatskoj nastavljena je i nakon Europskog prvenstva gdje je reprezentacija osvojila broncu. Na utakmicu Lige prvaka između PPD Zagreba i PSG-a došlo je više od 15.000 gledatelja. Jasno, veliki pljesak dobili su osvajači bronce iz PPD Zagreba - Horvat, Šebetić i Kovačević, a najveći pljesak dobio je Stevanović, vratar koji je čudesno branio protiv Poljske, te u susretu za treće mjesto protiv Norveške. No, Stiv nije počeo utakmicu protiv Parižana. Branio je samo drugo poluvrijeme i za tih 30 minuta imao je 14 obranjenih lopti od čega jedan sedmerac. Zagrebaši su na kraju izgubili 23:25, ali stekli smo dojam da je moglo završiti puno bolje za hrvatskog prvaka koji je sjajno počeo utakmicu. Odmah na otvaranju bilo je 3:0 za “plinare”. Filip Ivić nanizao je nekoliko obrana, no taj početni zanos trajao je tek 12 minuta. Nakon toga PSG je napravio seriju od 4:0 i otišao na velikih pet razlike.

Noka zadovoljan i s jedan razlike

- Loše smo počeli, promašili smo neke otvorene šuteve, sreća pa je Omeyer obranio nekoliko šuteva pa smo na odmor otišli s pristojnom razlikom. No, u drugom poluvremenu nismo odigrali dobro. Mislim da 12 minuta nismo postigli pogodak. Zagreb je to iskoristio i smanjio je zaostatak. Kada su me prije utakmice pitali s kakvim bih rezultatom bio zadovoljan govorio sam da je i pobjeda od jednog gola dovoljna. Ja sam znao da nas u Areni čeka 15.000 navijača i jedna dobra, mlada i poletna momčad. Mislim da nakon ove utakmice svi znaju o čemu sam pričao - rekao je Zvonimir Serdarušić, trener PSG-a.

Tko zna, da zagrebaši nisu tako puno zaostali na poluvremenu možda bi se dogodilo novo iznenađenje, kao lani kada je PPD Zagreb pobijedio PSG na svom parketu.

- Logično da nisam zadovoljan jer smo izgubili utkamicu. Nismo uspjeli zatvoriti njihove polukontre iz kojih smo dobili jako puno pogodaka. Nažalost, nemam dovoljan broj igrača koji jednako dobro igraju u oba pravca, obranu i napad. U tim izmjenama gubili smo ritam. U obrani smo igrali nešto dublje prema Hansenu i Karabatiću, njihovim najopasnjim pucačima. Šteta što nismo uspjeli iskoristiti sve one silne Stevanovićeve obrane. Dugo je rezultat bio 21:24 za njih, a mogli smo lako doći barem do izjednačenja. U tim trenucima Šebetić, Mandalinić i Pavlović šutirali su prerano, ishitreno. Sve je to stvar neiskustva - rekao je Veselin Vujović, trener PPD Zagreba.

Primili samo 10 pogodaka

Kako se utakmica bližila kraju i gledatelji su osjetili da “plinari” polako stižu Parižane. Obrana PPD Zagreba i Stevanović zatvorili su sve prilaze. Samo da je u napadu bilo malo više mirnoće.

- Sveli smo moćni PSG da u drugom poluvremenu postigne samo deset pogodaka i to osam iz igre. To je velika stvar - istaknuo je Vujović.

Velika stvar je i povratak Stipe Mandalinića. Čak je statistički bio i najefikasniji igrač PPD Zagreba.

- Do kraja skupine moramo još kod kuće pobijediti Celje, a u Veszpremu i Kielu odigrati što bolje. I onda se dobro pripremiti za osminu finala i pokušati iznenaditi Kielce, Vardar, Löwen ili Szeged. Ovisno tko nam dođe - zaključio je Veselin Vujović.

>> Zagreb nije uspio iznenaditi PSG, Vujović: Nisam zadovoljan, častan poraz za mene ne postoji

Komentara 1

TR
tros
22:15 11.02.2016.

Tek je pocetak drugog dijela sezone ako niste primjetili 15 minuta je bilo dovoljno na kraju drugog dijela odlicne zagrebove obrane i psg-u je bilo iznimno tesko nositi se s takvim uvjetima te je zagreb na kraju i dobio drugu dionicu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije