Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PSG - PPD Zagreb

Kao igrač Vujović je bio za Serdarušića lav, ali kao trener zasad je mačić

Veselin Vujović
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/6
11.10.2015.
u 14:32

Nikad u karijeri ova dva trenera nisu bila na suprotnim klupama. Vujović ni kao igrač nije nikad igrao protiv Noke.

Rukometaši PPD Zagreba danas će u Parizu (17 sati) igrati utakmicu četvrtog kola skupine Lige prvaka. U goste će najskupljoj momčadi svijeta, PSG-u, čiji je ovogodišnji budžet 17 milijuna eura.

Igrat će "plinari" protiv momčadi koja je prepuna zvijezda, a izdvajaju se tri svjetska igrača – Mikel Hansen, Nikola Karabatić i Thierry Omeyer. No, bit će zanimljivo gledati taktička nadmudrivanja dvojice trenera sličnog stila – Zvonimira Serdarušića na klupi PSG-a i Veselina Vujovića, trenera PPD Zagreba.

Noka učio od najboljeg

– Nikad nisam igrao protiv Noke, ni kao igrač ni kao trener. Jako ga cijenim kao trenera. On je legenda. Imao je sjajnog učitelja u neponovljivom Vladi Stenzlu. On jednostavno ima tu pobjedničku crtu. Inače, dobro je da se nismo ranije susretali jer bi te utakmice izgubio – pomalo se našalio Veselin Vujović.

Kao igrač Veselin Vujović je daleko uspješniji od Zvonimira Serdarušića. Veselin je igrajući za Metaloplastiku dvaput bio prvak Europe te jednom s Barcelonom. Igrajući za reprezentaciju bivše Jugoslavije trener PPD Zagreba osvojio je zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Los Angelesu 1984. godine te srebrnu u Seulu 1988. godine. Ima i dvije medalje sa svjetskih prvenstava – zlato u Švicarskoj 1986. godine te srebro u Njemačkoj 1982. godine. Osvojio je i broncu na Europskom prvenstvu u Španjolskoj 1996. godine.

Zvonimir Serdarušić imao je kraću igračku karijeru. S bjelovarskim Partizanom izgubio je finale Lige prvaka 1973. godine, a igrajući za reprezentaciju bivše Jugoslavije osvojio je brončanu medalju na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj 1974. godine. Nekako nije imao ni sreće. U bjelovarski Partizan došao je sezonu nakon osvajanja Kupa prvaka, a bio je i među kandidatima za nastup na Olimpijskim igrama u Münchenu gdje je Jugoslavija osvojila zlatnu medalju.

No, zato je kao trener bio puno uspješniji od Veselina Vujovića. Kao trener Kiela, u kojem je proveo punih 15 godina, od 1993. do 2008. godine, osvojio je Ligu prvaka 2007. godine pobijedivši u finalu Flensburg. Još je dvaput igrao i izgubio finale.

Veselin Vujović zasad kao trener nema nijedan europski klupski trofej. Mogao je Serdarušić imati i olimpijsko zlato. Bio je prvi kandidat za izbornika Hrvatske za Atlantu 1996. godine, no klub ga nije pustio. Pustio je zato Velimira Kljaića koji je kasnije osvojio zlato.

Obojica smo tvrdoglavi

– Za obojicu ljudi pričaju da smo jako tvrdoglavi i da stalno podmećemo razne nepogodnosti suparnicima. Istina. Evo, tražili smo da dan ranije treniramo u terminu utakmice. No, Noka je rekao da će on trenirati od 17 do 19 sati. Kada smo tražili bilo koju drugu dvoranu u Parizu za trening u tom terminu, u klubu su rekli da nema slobodne dvorane. Nema slobodne dvorane jer je tako Noka rekao – zaključio je Vujović.

>>Beşiktaş bez ikakvih izgleda kod Alilovića, Sulića i Sliškovića

Komentara 3

KR
kruti
12:34 12.10.2015.

kakva glupost,dajte vuji psg,a serdarušiću ppd pa da vidimo ko je kaj i ko će kaj postići

MA
mađar
13:11 12.10.2015.

Ovaj clanak je ziva lakrdija.Pa trenirao je Noka i Celje i reprezentaciju seljana i sto je postigao? Nista.Na ovakav nacin se ne mogu donositi ocijene. Tko se imalo razumije u sport zna da uspjeh prvenstveno zavisi od kvalitete postojecg kadra,srece,a tek onda od trenera.No, to treba znati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije