Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Veliko priznanje

Zlatni dres iz Atene završio u Lausanni, Goluža će biti izbornik svijeta

Muzej u Lausanni
Foto: Večernji list
05.04.2014.
u 08:30

- Za mene osobno, ali i za hrvatski rukomet ovo je velika čast. Ovo posebno priznanje, jer ja sam jedini muški hrvatski sportaš koji ima izložen dres u olimpijskom muzeju

Veliko priznanje dobio je hrvatski rukometni izbornik Slavko Goluža. On će sredinom lipnja voditi reprezentaciju Svijeta na revijalnoj utakmici u Kairu protiv domaćina, Egipta. Pored Goluže u reprezentaciju Svijeta pozvani su Igor Vori, Manuel Štrlek, Marko Kopljar i Domagoj Duvnjak. Na popisu su između ostalih Makedonci Lazarov i Mirkulovski, Rus Dibirov, Srbin Stanić, Francuz Karabatić, Poljak Szmal, Španjolac Aguinagalde...

Posveta za Puca, Kljaića...

Slavko Goluža jučer je olimpijskom muzeju u Lausanni poklonio dres u kojem je osvojio zlatnu medalju na Igrama u Ateni 2004. godine.

- Za mene osobno, ali i za hrvatski rukomet ovo je velika čast. Ovo posebno priznanje, jer ja sam jedini muški hrvatski sportaš koji ima izložen dres u olimpijskom muzeju, posvećujem onim rukometnim djelatnicima koji više nisu uz nas - Iztok Puc, Vlado Nekić i Velimir Kljaić - rekao je Slavko Goluža.

Uz Slavka Golužu u olimpijskom muzeju u Lausanni još je izložen kombinezon Janice Kostelić s kojim je nastupila na olimpijskim igrama u Salt Lake gdje je osvojila četiri medalje.

Rukometaši Hrvatske otputovali su u Švicarsku u kojoj će danas i sutra igrati na turniru u Lausanni u povodu 60 godina njihova saveza. U polufinalu će izabranici Slavka Goluže odmjeriti znanje protiv Šveđana (16 sati) koje smo na Europskom prvenstvu u Danskoj pobijedili sa samo pogotkom razlike (25:24). No, i jedni i drugi došli su u oslabljenim sastavima. Kod nas nema Alilovića, Buntića, Čupića, Horvata, Loserta, Mandalinića, Ninčevića, Valčića i Vukovića, dok su kod Šveđana izostali Du Rietz, Sjostrand, Larsson, Larholm, Kallman, Karlsson...

Pohvale Tomincu i Iviću

– Napravili smo četiri dobra treninga u Umagu, a na dečkima se vidi da su jako motivirani za turnir. Utakmice ćemo odigrati u kombiniranom sastavu, naime, ima novih imena u reprezentaciji – istaknuo je izbornik Goluža.

Bit će zanimljivo vidjeti kako će se snaći novi u reprezentaciji – Luka Cindrić, Nik Tominec, Igor Vujić i Šime Ivić.

– Posebne pohvale mogu dati Šimi Ivići i Niku Tominecu koji su zaista odlično trenirali ovih dana – istaknuo je Goluža te dodao:

– Rezultat nam na ovom turniru nije prioritet, ali daleko od toga da ne idemo u svaku utakmicu po pobjedu.

U drugom polufinalu igrat će domaćin turnira Švicarska i Španjolska. Zanimljivo je da je Švicarska jučer u St. Gallenu igrala kvalifikacije za EP u Poljskoj, a već dan poslije čeka je Španjolska. U nedjelju je finale u 16 sati.

>> Lacković opet bez poziva u reprezentaciju jer nije spreman!?

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije