Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POSJETIO MEĐUGORJE

Izbornik Babić: Pokušavam živjeti Gospine poruke i to ne bi trebalo biti čudno

Željko Babić
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/5
06.02.2016.
u 13:59

- Svaki put kad dođem u Međugorje, osjetim veliku Božju ljubav, imam mogućnost ispovjediti se, tražiti pomoć Gospinu i Isusovu, kako bih bio bolji čovjek.

Izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Željko Babić nakon osvojene bronce na EP-u u Poljskoj je hodočastio u Međugorje. Susreo s tamošnjim franjevcima te je gostovao na radiju Mir. 

- U Međugorje dolazim od 1997. U jednom trenutku sam dobio veliki dar, dar oprosta. Počeo sam se povezivati s Gospom, i moj se život počeo mijenjati. Uvijek sam odlazio radostan iz Međugorja, uvijek sam ovdje dobivao radost u srcu. Osjećam potrebu zahvaliti Blaženoj Djevici Mariji za pomoć koju mi daje u mom životu, bez obzira pobjeđivali ili gubili. Ja bih se svakako vratio u Međugorje i zahvalio Gospi na svemu što daje meni i mojoj obitelji, bez obzira na ishod utakmice - kazao je Babić za radio Mir iz Međugorja.

Babić je nakon nevjerojatne pobjede nad Poljskom rekao da je to bilo "čudo iz Međugorja".

- Ja sam rekao ono što mi je u srcu. Pokušavam živjeti Gospine poruke koliko je to moguće, to ne bi trebalo biti čudno. Jer hrvatski narod se oduvijek molio i ufao Gospi. Blažena Djevica Marija je u mom srcu, pomaže mi, ne bih to naglašavao, to je jednostavno bila potreba koju sam morao reći. Svaki put kad dođem u Međugorje, osjetim veliku Božju ljubav, imam mogućnost ispovjediti se, tražiti pomoć Gospinu i Isusovu, kako bih bio bolji čovjek.

Osvrnuo se i na uspjeh u Poljskoj.

- Poljska je izvrsno iskustvo za mene i sve igrače. Mladi igrači pokazali su izvrsne kvalitete i vještine, pokazali su privrženost hrvatskoj reprezentaciji i hrvatskome narodu. Osvajanje brončane medalje je velika nagrada i veliki poticaj za sve nas, bez obzira tko bio izbornik ili tko igrao za reprezentaciju. To je  nada da se dobrim radom i odricanjem mogu postići nemogući rezultati. Ja sam već rekao da je osvajanje medalje nešto nadnaravno, to je Božje čudo. Ne znam i ne mogu objasniti zašto je nama dana tako velika milost, veliko nadahnuće tijekom igranja, i hoće li se to ikad više ponoviti. Ne mogu i ne želim o tome razmišljati. Svjedok sam kao i svi da se dogodilo čudo - zaključio je izbornik.

>> Izbornik Babić posjetio Međugorje: "Molite se Gospi, tamo je snaga i sreća"

Komentara 18

DH
dalibor.hren
17:50 06.02.2016.

Što nisi pitao za savjet koga staviti na gol protiv Španjolske?

NP
npravednost
15:36 06.02.2016.

fenixem - mržnja najviše uništava onog koji mrzi, obrati se !

Avatar vodomar
vodomar
19:25 06.02.2016.

Mislio sam da je uspjeh naših rukometaša rezultat njihovoga znanja, zalaganja i borbenosti, a kad ono - protekcija! Isposlovano kod Gospe. Ne znam kako nadležna međunarodna tijela gledaju na to, ali bojim se da bi se to moglo okaraktizirati vanjskim uplitanjem u sport i pošteno natjecanje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije