Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIPREME ZA NORVEŠKU

Babić: Ne zanima me novac, želim biti uspješan trener, Metličić: Mogu pomoći iskustvom

Rukomet presica
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/15
27.04.2015.
u 14:40

- S Golužom sam surađivao, dobro ga poznajem i o njemu mogu reći sve najbolje. Imao je nesreću protiv Poljske u četvrtfinalu SP-a i da je pobijedio danas ja ne bih sjedio ovdje. Taj poraz od Poljske mogao se dogoditi svakom treneru i sigurno je da je Goluža mislio najbolje – istaknuo je Babić.

Utakmicom protiv Norveške (srijeda, 29. travnja) u kvalifikacijama za EP 2016. počinje novo doba hrvatskog rukometa. Slavko Goluža bio je izbornik pet godina, osvojio je tri brončane medalje (europsko i svjetsko prvenstvo, te olimpijske igre). A sada je na njegovom mjestu Željko Babić koji si je za pomoćnika izabrao Peru Metličića.

- S Golužom sam surađivao, dobro ga poznajem i o njemu mogu reći sve najbolje. Imao je nesreću protiv Poljske u četvrtfinalu SP-a i da je pobijedio danas ja ne bih sjedio ovdje. Taj poraz od Poljske mogao se dogoditi svakom treneru i sigurno je da je Goluža mislio najbolje – istaknuo je Babić.

Za Norvešku je novi izbornik imao tek dva treninga. Danas se putuje, navečer je još jedan trening u Stavangeru i u srijedu utakmica. Umjesto ozlijeđenog Filipa Ivića na vrata će uz Mirka Alilovića stati Ivan Pešić. Marko Kopljar je također upitan pa će umjesto njega biti pozvan Luka Šebetić.

- Hrvatska mora igrati puno brže u napadu i puno agresivnije u obrani. Duvnjak u Kielu igra na mjestu lijevog vanjskog pucača i na tom mjestu će igrati i u reprezentaciji. Dragu Vukovića sam pozvao jer je ideja da on igra na srednjem vanjskom. Kako su Duvnjak i Vuković odlični i u obrani onda neće biti potrebno mijenjati napad-obrana. Slišković i Karačić su zamjeni tandem na vanjskoj liniji – rekao je Babić.

Pozvali ste tri kružna napadača?

- Želim pojačati igru pivota u napadu i mislim da Marić i Brozović, uz Vorija, mogu puno pomoći. Musa je ipak bio više igrač samo za obranu – istaknuo je Babić koji želi napraviti jaku reprezentaciju za europsko prvenstvo kojem smo 2018. domaćini.

Što je sa Sulićem?

- On je ostao kod svoje odluke da više neće igrati za reprezentaciju. Uostalom, nije ga bilo od 2008. godine i on si je drugačije posložio svoje obaveze – rekao je Babić.

Norvešku je novi izbornik dobro proučio.

- Igraju u obrani 6-0 i ne vole kad im suparnik igra dugo u napadu. Mi ne smijemo brzati sa šutevima. U napadu se treba pripaziti kružnog napadača Myrhola koji u prosjeku dobiva 25 posto lopti u napadu. Dakle, od 60 lopti on će dobiti najmanje 15. Puno se kreće, ne igra na blok. Morat ćemo biti dosta agresivni u obrani .- rekao je Babić.

U Meškovu ne ostaje kao trener.

- Ne. Ne zanima me novac već želim biti uspješan trener. Reprezentacija je ozbiljna stvar i tome se želim skroz posvetiti – zaključio je Željko Babić.

Zoran Gobac, dopredsjednik Saveza, istaknuo je:

- Nemojte očekivati čuda od ove reprezentacije u ovih desetak dana. Bitno je da novi stožer ima stopostotno povjerenje Saveza.

Nakon šest godina u reprezentaciju se vratio Pero Metličić. Ali ne kao igrač već kao trener.

- Uzbuđen sam, ali nemam straha. Mislim da svojim iskustvom mogu puno pomoći – zaključio je Pero.

>> Goluža mu je uoči Katara rekao da je prestar, ali za novog izbornika Babića nije!

Komentara 1

Avatar babinjak1984
babinjak1984
15:30 27.04.2015.

Hahahhahahahahaahaaaa

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije