Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PPD ZAGREB

Zagrebaši žele zaustaviti Barcelonin niz od 20 pobjeda

28.09.2014., Arena Zagreb, Zagreb - EHF Liga prvaka, skupina A, 1. kolo, RK PPD Zagreb - THW Kiel. Sandro Obranovic, Zlatko Horvat.  Photo: Marko Lukunic/PIXSELL
16.04.2015.
u 15:42

Klub već polako traži zamjenu za vratara Ivana Stevanovića i nije nerealno da se nakon dugo vremena u klub vrati Venio Losert.

Rukometaši PPD Zagreba odradili su prvi put u životu trening u sedam ujutro. I svi igrači došli su točno na vrijeme. Trening u sedam bio je jer igrači nisu ispunili trenerov cilj u drugom poluvremenu utakmice protiv Nexea. Trebali su taj dio igre dobiti s dva pogotka razlike, a oni su ga izgubili s jedan.

Igrači su sada shvatili da kod Veselina Vujovića, trenera PPD Zagreba, nema neozbiljnih utakmica.

- Predobro znam koliko vrijede Obranović, Vuglač, Šebetić, Mandalinić i ostali. To su igrači koji u ozbiljnoj utakmici pobijede, bez podcjenjivanja suparnika, Nexe sa šest, sedam pogodaka razlike - istaknuo je Vujović.

A u subotu, kada je na rasporedu uzvratna utakmica četvrtfinala Lige prvaka, protiv Barcelone, trebat će biti 200 posto ozbiljan. Može li Zagreb slaviti u Blaugrani? Može. Uostalom zagrebaši su posljednja momčad koja je odnijela pobjedu u Barceloni. Bilo je to 2012. godine kada je momčad tadašnjeg trenera Ivice Obrvana pobijedila sa 30:29. Za Barcelonu je taj poraz bio bezbolan.

Uostalom, od 2008. do 2012. godine izgubili su u svojoj dvorani šest utakmica i to svih šest u skupini. U jednoj sezoni, 2009. godine, izgubili su čak dvije, od Kiela (27:31) i Ciudad Reala (28:31). Posljednji put su izgubili na svom parketu u utakmici na ispadanje 1997. godine. Celjani su pobijedili sa 26:22 ali im je bilo nedovoljno jer su na svom parketu izgubili s minus pet.

Od 1974. godine, kada su prvi put zaigrali u jednom od europskih kupova, Barcelona je do danas izgubila samo 13 utakmica. Za poraz na domaćem parketu ne zna već treću sezonu i ako ih "plinari" opet ne pobijede, onda će zaokružiti priču na 21 pobjedu u 21 domaćih utakmica u Ligi prvaka u tri godine. Rekord je 38 domaćih pobjeda u eurokupovima od 1997. do 2004.

>> Ovaj je PPD Zagreb baš Vujovićeva slika i prilika

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije