Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAVRŠNICA SEHA LIGE

Zašto je baš Novi Sad domaćin? Bit će fijasko s praznim tribinama...

CO Zagreb
Foto: Daniel Kasap/Pixsell
10.04.2014.
u 21:52

Na utakmicama Vojvodine ove sezone jedva se za derbije skupilo tisuću ljudi, a sada Vojvodine nema na završnom turniru.

Treće izdanje regionalne rukometne lige SEHA došlo je do kraja. Od petka do nedjelje završni turnir četiriju najboljih momčadi održat će se u Novom Sadu. U prvom polufinalu igrat će dva dosadašnja pobjednika, CO Zagreb i Vardar (18 sati), a u drugom slovački Tatran i bjeloruski Meškov (20.30 sati). Treća godina donijela je i najbolji rukomet dosad, puno jače momčadi, veću gledanost. Ove sezone u SEHA ligi igrale su tri momčadi koje su okusile draž igranja u skupinama Lige prvaka (Zagreb, Vardar, Metalurg), a dvije su došle čak do četvrtfinala (Metalurg i Vardar).

Ulaskom ruske tvrtke Gazprom, SEHA liga dobila je na ozbiljnosti, ali i na financijskoj sigurnosti. Klubovi su imali plaćene putne troškove i smještaj, a past će i koji euro bonusa na završnom turniru. A sve bi bilo još puno ozbiljnije da se kod EHF-a isposluje da finalisti lige izravno idu u skupinu Lige prvaka. Novi Sad i dvorana SPENS pripremili su spektakl poput onog na završnom turniru Lige prvaka u Kölnu. Ali s jednom bitnom razlikom. Organizacijski će sve to biti kao u Kölnu, ali nedostajat će gledatelji, i to bi mogao biti jedini fijasko ove priredbe. Na utakmicama Vojvodine ove sezone jedva se za derbije skupilo tisuću ljudi, a sada Vojvodine nema na završnom turniru. Teško je očekivati da će Makedonce, Hrvate, Slovake i Bjeloruse bodriti više od tisuću gledatelja u dvorani koja može primiti 6000 posjetitelja. Domaćin očekuje dosta navijača iz Zagreba i Skoplja, no to se neće dogoditi.

Što može Zagreb na završnom turniru? Obraniti naslov iz Skoplja bit će jako teško jer Vardar s nizom inozemnih zvijezda (Dušebajev, Malumbres, Karačić, Brumen, Dibirov, Toskić, Marković, Čipurin) u velikoj je prednosti.

>> Dvoršek: Mandalinić nije u bajnoj formi, ali pomoći će nam

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije