Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 32
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Peti hrvat u Barci

Kopljar u Barcu, Karabatić u PSG: 'Marko će se preporoditi'

31.01.2015., Lusail Multipurpose Hall, Lusail, Doha, Katar - 24. svjetsko rukometno prvenstvo, utakmica za 5. mjesto, Hrvatska - Danska. Marko Kopljar.  Photo: Goran Stanzl/PIXSELL
14.04.2015.
u 10:38

Liga prvakinja
: Na završnom turniru četiri naše - Gaće, Sokač, Penezić i Žderić

Marko Kopljar, hrvatski rukometni reprezentativac, odlučio je karijeru nastaviti ni više ni manje nego u Barceloni. Priče oko njegova odlaska iz PSG-a počele su kada je francuski klub ušao u pregovore s Kim Anderssonom, no Šveđanin se odlučio vratiti doma u Ystad. Kopljar je bio u ozbiljnoj kombinaciji za njemački Hamburg, no ponuda Barcelone se jednostavno ne odbija.

Peti Hrvat u Barceloni

Marko će tako biti peti hrvatski igrač koji će nastupati za osmerostrukog prvaka Europe. Prvo je igrao Patrik Ćavar, pa Igor Vori, Venio Losert i Davor Dominiković. Marko će biti prvi desni vanjski iz Hrvatske koji će igrati za Barcelonu.

Za sada oba desna vanjska ostaju u Barceloni - Kiro Lazarov i Eduardo Gurbindo. Lazarov je nedavno potpisao novi dvogodišnji ugovor za Barcelonu, dok Gurbindu ugovor ističe u ljeto 2016. godine. Teško da će Barcelona u sastavu imati tri desna vanjska i postoji mogućnost da Gurbindo ode na kraju ove sezone pa bi ostao dvojac koji je zajedno igrao u Zagrebu 2010. godine. Opet, postoji mogućnost da Marko ode jednu sezonu na posudbu što je ipak najmanje izvjesno. Još se ne zna hoće li pouzdano Nikola Karabatić napustiti Barcelonu. Ponuda PSG-a je na stolu, Nikola ju je načelno prihvatio, ali moraju se poklopiti još nekoliko stvari. Ne, nije problem u novcu, već u činjenici da Nikola želi igrati s bratom Lukom te da mu trener bude Zvonimir Serdarušić s kojim je dvaput bio prvak Europe igrajući za Kiel.

- Marko će se sigurno preporoditi i živnuti u Barceloni. Ovako kako igra PSG nema veze s ničim, a Markova igra u takvom sistemu nikako ne može doći do izražaja. S njegovom visinom Barcelona će imati još jaču obranu - rekao je Veselin Vujović.

Ivić i Horvat kandidati

Nakon što se odigraju uzvratne utakmice četvrtfinala Lige prvaka počet će biranje za najbolje igrače po pozicijama, ali i za trenera. Tako je jedan od kandidata za najboljeg trenera Lige prvaka Veselin Vujović, trener PPD Zagreba. Uz njega kandidati za ovu laskavu titulu su Alfred Gislason (Kiel), Juan Pastor (Pick Szeged), Raul Gonzales (Vardar) i Talant Dušebajev (Kielce).

Što se tiče igrača dvojica zagrebaša su nominirali - vratar Filip Ivić (suparnici su mu Roland Mikler (Veszprem), Danijel Šarić (Barcelona), Thierry Omeyer (PSG) i Arpad Šterbik (Vardar) i desno krilo Zlatko Horvat (suparnici su mu Dragan Gajič (Montpellier), Valentin Ghionea (Wisla Plock), Victor Tomas (Barcelona) i Patrik Groetzki (Löwen).

Od ostalih naših igrača koji igraju u inozemstvu nominirani su još Igor Karačić za najboljeg srednjeg vanjskog, Renato Sulić za najboljeg kružnog napadača, te Jakov Gojun za najboljeg obrambenog igrača.

>>Marko Kopljar ostvario transfer iz snova i odlazi u veliku Barcelonu!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije