Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pogled

Zagrebaši su u zadnjih 15 minuta saznali što je to 200 kila

Nikola Karabatić
Dalibor Urukalovic/PIXSELL
24.04.2016.
u 12:38

U Areni je jučer sve bilo spektakularno osim igre. Nije se ni momčad Zvonimira Serdarušića proslavila, sastav prepun zvijezda imao je čak 15 minuta praznog hoda u drugom poluvremenu.

Veselin Vujović, trener rukometaša PPD Zagreba, u najavi prve četvrtfinalne utakmice Lige prvaka protiv PSG-a, u svom je stilu, ponudio zanimljivu priču oslikavajući snagu suparnika:

- Što zna dijete što je 200 kila? Uzme i podigne ih! Onda mu objasne da to ne može, onda i ono samo kaže da je to teško, da toliko ne može podići. Mi ne znamo koliko je to teško, mi ćemo probati... Kad završi znat ćemo...

Baš tako je i bilo, zagrebaši su nošeni punom Arenom krenuli optimistički, čak su s igračem manje i drsko ‘prodali cepelin’, ponovili su to u drugom poluvremenu još jednom. I nosili su se više, manje uspješno s tim teretom ‘od dvjesto kilograma’ punih 45 minuta. Više nisu mogli i u završnici susreta otišli su u 20:28 poraz kojim su se i prije uzvrata oprostili od nade da odu na Final Four.

- Ne mogu biti realan, jer kada bih rekao da je PSG bolji od nas na svim pozicijama, kako u tom slučaju mogu svoju momčad i javnost uvjeriti da možemo do dobrog rezultata.

I to je Vujo rekao uoči utakmice. Nakon nje teško mu je palo tih -8. Premda je prije početka znao da PSG dolazi s postavom u kojoj su četvorica - Nikola Karabatić, Omeyer, Narcisse i Hansen - u službenom izboru Međunarodnog rukometnog saveza (IHF) proglašavani Rukometašem godine. A Vujo nije mogao računati na četvoricu ozlijeđenih vanjskih pucača, na Stepančića, Šandrka, Obranovića i Šebetića, Pavlović je zaigrao zaliječen, ne i izliječen.

Toliko oslabljeni Zagreb protiv vrlo bogatog i jakog pariškog kluba, realno, mogao je samo probati, ne i uspjeti. Što je i učinio.

Pa i ne čudi što je ostao samo na 20 postignutih pogodaka. U Ligi prvaka, kao domaćini, zagrebaši su samo triput postigli manje. Protiv Barcelone (17:29 u sezoni 2000./01.), Fotexa (19:18, 1998./99.) i Metalurga (19:17, 2014./15.).

U Areni je jučer sve bilo spektakularno osim igre. Nije se ni momčad Zvonimira Serdarušića proslavila, sastav prepun zvijezda imao je čak 15 minuta praznog hoda u drugom poluvremenu. Puhali su im zagrebaši za vrat prije nego su pali. Nitko Horvatu i društvu to nije zamjerio, Arena je svoje ljubimce ispratila pljeskom. Zaslužili su zbog odlične sezone u Ligi prvaka i SEHA ligi.

Komentara 1

GU
General_U
13:03 24.04.2016.

gdje je nestao čudesni stivi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije