Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 187
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RUKOMETNA LP

Zagreb poražen u Brestu: Da se nije ukazao Vuglač bio bi to velik potop plinara

PPD Zagreb
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
15.11.2014.
u 18:07

Nevjerojatno loše su Zagrebaši odigrali prvo poluvrijeme. Sigurno je to bilo najlošijih 30 minuta ove sezone. Prvi pogodak postigli su u desetoj minuti, čak nisu uspjeli zabiti niti iz sedmerca.

Rukometaši PPD Zagreba i treći put u gostima u skupini Lige prvaka ostali su bez bodova. Nakon poraza u Parizu i Logronesu stigao je novi u bjeloruskom Brestu. Domaći Meškov, našeg trenera Željka Babića, pobijedio je sa 26:22 (12:7). S obzirom da su u jednom trenutku gubili sa minus osam (10:18), završni rezultat je više nego dobar za hrvatskog prvaka.

Nevjerojatno loše su Zagrebaši odigrali prvo poluvrijeme. Sigurno je to bilo najlošijih 30 minuta ove sezone. Prvi pogodak postigli su u desetoj minuti, čak nisu uspjeli zabiti niti iz sedmerca.

Teško protiv srpske veze

- O čemu se ovdje radi? - pitao se Veselin Vujović, trener PPD Zagreba na prvom time-outu kod rezultata 4:0 za Meškov.

Nekoliko lopti koje je Ivić obranio odbijalo se domaćim igračima koji su lako postizavali pogotke. Ni kriv ni dužan domaćin je prelako došao do 11:4. Nekakva nada u smanjene rezultata nestala je u posljednjim trenucima prvog poluvremena kada Kovačević nije pogodio zicer za minus tri, a na drugoj strani je Manojlović sa zvukom sirene pogodio za velikih plus pet.

Nastavak je ponudio još tužniju priču. Srpski igrači Manojlović i Stojković bili su nerješiva enigma za Zagrebovu obranu, a u napadu je “plinare” zaustavljao sjajni Ivan Pešić.

- Koju više obranu da igramo? Što god sam pokušao nije valjalo - jadao se Vujović kod minus osam.

I kada se očekivao debakl našeg prvaka ukazao se Marijo Vuglač. Krenuo je ovaj 22 godišnjak u seriju nevjerojatnih pogodaka. Nanizao ih je osam i Zagreb je neočekivano došao do prilike da izvuče neodlučen rezultat. Naime, kod minus tri imali su “plinari” napad ali je Josip Valčić bacio jednu loptu u “bunar” i prilika je propala.

Bez obzira na ovaj poraz Zagrebaši još uvijek imaju sve u svojim rukama što se tiče plasmana u osminu finala. Meškov ih je dostigao na tablici po broju bodova (oba sada imaju po četiri). No, Meškov za tjedan dana dolazi u Zagreb gdje će naši prvaci ponovno imati priliku da ih pobjedom preteknu na tablici.

Duvnjak protiv Vorija

- I dalje imamo kapital domaće pobjede nad Kielom. - istaknuo je Vujović.

Sutra se igraju preostale dvije utakmice u skupini. Derbi kola je u Parizu gdje gostuje Kiel. Na jednoj strani Vori, Kopljar i Gojun, a na drugoj Duvnjak. La Rioja će dočekati Metalurg koji dolazi bez stranaca, sa posvađanim igračima...

>> Puč uspio: Lino Červar mora otići iz Metalurga!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije