Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 138
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEOBIČNO

Xavi Pascual - šef rukometa i košarke

Xavi Pascual
Barcelona
08.04.2015.
u 16:50

Zanimljivo, sadašnji trener rukometaša Barcelone 1991. je zajedno s Vujovićem osvojio Kup prvaka s Barcelonom

U Barceloni je važno zvati se Xavi Pascual. Doslovno. Naime, i rukometnu i košarkašku momčad vode treneri identičnog imena i prezimea. Xavi Pascual trener je košarkaša, među ostalim i šef našima Hezonji i Tomiću, dok rukometni trener Xavi Pascual stoji na putu PPD Zagrebu do Final Foura rukometne Lige prvaka.

– Često znamo primati mailove koji se tiču onog drugog. No, nije čudo da nas ljudi miješaju, ipak se isto zovemo. Glavno da smo obojica uspješni – kažu dvojica Pascuala iz Barcelone.

Nama je trenutačno zanimljiviji Xavi Pascual rukometaš, a interesantno je da je 1991. godine zajedno s Veselinom Vujovićem osvojio Kup prvaka s Barcelonom. Vujović je tada bio ubojiti strijelac, a Xavi Pascual vratar. Obojica su sjajni treneri, a Pascual je trenutačno na nizu od četiri osvojena španjolska prvenstva. Ove je sezone njegova Barca pogotovo uvjerljiva, u 24 kola ima isto toliko pobjeda, a nedjeljnom bi pobjedom nad Zamorom i teoretski pet kola prije kraja prvenstva potvrdila naslov prvaka.

– Ta dominacija nam je i problem, jer utakmice u Ligi prvaka puno su nam napornije nego ligaške – kaže Pascual i dodaje:

– Iako nas svi smatraju velikim favoritima, u susretu sa Zagrebom bit će nam vrlo teško. Uostalom, Zagreb je ove sezone kod kuće pobijedio Kolding, PSG i Kiel. A i Veselin Vujović je trener koji uvijek pripremi neko iznenađenje – poručio je Pascual.

Zanimljivo, Barcelona je protekle tri sezone svaki put izgubila u gostima četvrtfinalnu utakmicu Lige prvaka, ali je dvaput uspjela nadoknaditi zaostatak. Nadamo se da uspješna neće biti ni sada u susretu sa Zagrebom.

>> Svi finali Zagreba i Barcelone: Nokautiran Džomba, sudac u 'nesvijesti'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije