Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 191
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KVALIFIKACIJE ZA EP

Vuković i Marić povratnici, Musa i Bičanić u pričuvi, Sulić odlučio da se neće vratiti

Drago Vuković
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
21.04.2015.
u 16:15

Željko Babić, rukometni izbornik Hrvatske, objavio imena za utakmice protiv Norveške

Željko Babić, novi izbornik rukometaša Hrvatske, odredio je 16 igrača za dvije kvalifikacijske utakmice protiv Norveške za odlazak na Europsko prvenstvo u Poljsku 2016. godine. Hrvatska se već plasirala na EP, ali su utakmice s Norveškom bitne jer prvo mjesto u skupini donosi lakši ždrijeb.

– Moramo biti jako oprezni i koncentrirani jer nas očekuje najteži suparnik u skupini. Riječ je o reprezentaciji koja zaslužuje respekt i maksimalnu ozbiljnost, a na nama je da potvrdimo ambicije i kvalifikacijske utakmice odradimo s maksimalnim učinkom te zadržimo prvo mjesto u skupini. Povratnici u reprezentaciju su Drago Vuković i Marino Marić, a priliku će dobiti i Antonio Kovačević. Prva dvojica formom u Bundesligi zaslužila su mjesto u momčadi te očekujem da to svojim angažmanom i igrama potvrde, dok je Kovačević napredovao u utakmicama Lige prvaka te će uz Štrleka biti alternativa na lijevom krilu – rekao je Željko Babić.

Pozvani su sljedeći igrači – vratari: Alilović (Veszprem), Ivić (PPD Zagreb); desna krila: Čupić (Kielce), Horvat (PPD Zagreb); lijeva krila: Štrlek (Kielce), Kovačević (PPD Zagreb); kružni napadači: Vori (PSG), Brozović (PPD Zagreb), Marić (Melsungen); vanjski igrači: Slišković (Pivovarna Laško), Gojun (PSG), Duvnjak (Kiel), Karačić (Vardar), Stepančić (PPD Zagreb), Kopljar (PSG) i Vuković (Lübbecke).

U pričuvi su Šego, Pešić, Matulić, Musa, Ninčević, Šebetić, Buntić, J. Valčić, Mamić, Bičanić, Mandalinić i Obranović.

Renato Sulić, koji sjajno igra u Veszpremu, ipak je odlučio da za sada neće igrati za reprezentaciju. Možda se priključi za Europsko prvenstvo, možda ne. Pokazat će vrijeme...

>> Poraz u Barceloni odgodio je Vujovićev ostanak na klupi Zagreba

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije