Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 17
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
rukometna liga prvaka

Vujović tvrdi: Njihov napad traje najviše osam sekundi

11.10.2014., Arena, Zagreb - Liga prvaka, 3. kolo, PPD Zagreb - HC Metalurg. Zlatko Horvat.  Photo: Jurica Galoic/PIXSELL
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
18.10.2014.
u 14:30

- Uvijek se rado sjetim Ivana Balića s kojim sam godinama igrao u Portlandu. On je sjajna osoba! Moj uzor je pak Mirza Džomba - rekao je Alberto Rochas.

Rukometaši PPD Zagreba danas gostuju u španjolskom gradu Logroñu (18 sati) u sklopu 4. kola skupine Lige prvaka. Plinari iz tri utakmice imaju četiri boda, a tamošnja La Rioja dva manje. No, španjolski doprvak je dvaput gostovao (Kiel i PSG) i dvaput izgubio, dok je kod kuće prilično uvjerljivo (39:31) svladao Meškov.

Zaustaviti kontre

– Za razliku od dvoboja s Metalurgom, jači smo za Marija Vuglača. On još nije potpuno spreman, ali se osjeća bolje. Vjerujem da slično razmišljamo uoči utakmice, odnosno da i jedni i drugi računamo na dva boda. Njihov je rukomet pomalo atipičan, prije svega izuzetno brz, njihove akcije gotovo bez iznimke traju najviše osam sekundi. La Rioja na svakoj poziciji ima po dva kvalitetna igrača i uvjeren sam da će izboriti plasman u drugi krug natjecanja – rekao je Veselin Vujović, trener PPD Zagreba.

Luka Šebetić nije se proslavio u utakmici s Metalurgom (šut 0-4), ali je optimističan uoči današnje utakmice.

– Gledali smo njihovu utakmicu s Meškovom u kojoj su postigli više od 15 golova iz kontre i polukontre. Naša čvrsta obrana i strpljiv i pametan napad bit će ključni za osvajanje novih bodova – istaknuo je Šebetić.

Jedna od zvijezda španjolske momčadi je Albert Rocas (32) koji već deset godina vodi velike bitke s hrvatskim igračima. Za Španjolsku je s desnog krila zabio 508 golova u 141 susretu, a kruna karijere su mu dva svjetska naslova. Četiri godine igrao je s Ivanom Balićem u San Antonio Portlandu, klubu koji više ne postoji, da bi zatim s Barcelonom osvojio Ligu prvaka.

Nije samo vino dobro

Danas je, pak, jedan od glavnih i najiskusnijih igrača La Rioje, kluba iz istoimene sjeverne španjolske pokrajine poznate po vinu.

No da se u Logroñu, gradu sa 154.000 stanovnika, igra i dobar rukomet pokazuju rezultati te momčadi. U Španjolskoj je na drugome mjestu, uz bok moćnoj Barceloni.

– Bit će to izjednačena utakmica, smjenjivat ćemo se u vodstvu sve do kraja susreta. Šanse su 50-50 posto, obje momčadi imaju jake i slabe točke pa nema favorita. Doduše, naš je ulog veći jer igramo kod kuće, a taj pritisak može biti i dobar i loš – istaknuo je Rocas.

Koja je najjača strana La Rioje?

Najubojitije oružje nam je igra dvojica na dvojicu s našim pivotima. Kada nam vanjska obrambena linija funkcionira, teško nas je pobijediti.

A gdje vidite snagu Zagreba?

– Zagreb ima jaku obranu i odlične vratare.

Može li vaše iskustvo, uključujući i Garciju (37), bivše lijevo krilo Barcelone, biti presudno za pobjedu?

– Imamo momčad sastavljenu od veterana i jako mladih igrača, što je uvijek dobra kombinacija jer su i jedni i drugi važni u određenim etapama utakmice – zaključio je Rocas.

>> Lokomotivi je Liga prvakinja teret, nemaju novca za duga putovanja

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije