Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 47
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VESELIN VUJOVIĆ:

Nemam što zamjeriti dečkima, ponosan sam što sam trener ove momčadi

PPD Zagreb
Foto: Pixsell
28.03.2015.
u 10:55

U nedjeljnom finalu (18 sati) igrat će Veszprem i Meškov, a Zagreb i Vardar za 3. mjesto (15.30)

U finalu četvrtog izdanja SEHA lige igrat će rukometaši Veszprema i Meškova. Dakle, u nedjelju ćemo dobiti novog pobjednika ove regionalne lige nakon što je Vardar osvojio dvaput, a PPD Zagreb jednom. Domaćin je i prije utakmice bio favoriti protiv PPD Zagreba, ali je do pobjede od 25:24 došao vrlo teško.

Štoviše, imali su zagrebaši posljednji napad za izjednačenje, ali je šut Kovačevića Mikler obranio. S obzirom da su imali igrača više u tom trenutku možda je izbor pucača bio pogrešan, a uza sve Kovačević je skočio iz vrlo malog kuta. U drugom polufinalu, u reprizi lanjskog finala Meškov je iznenadio Vardar (32:28).

Silno se potrošili

– Nemam što zamjeriti dečkima, a izgubili smo utakmicu. Sa jako mnogo stvari bio sam zadovoljan. Moram istaknuti kako sam ponosan što sam trener ove momčadi. Istina, bilo je i pogrešaka, ali dečki su pokazali da mogu igrati disciplinirano protiv moćne momčadi. Ne smijete zaboraviti da smo nekoliko puta gubili sa četiri, pet pogodaka razlike i da smo se silno potrošili u stizanju te prednosti – rekao je Veselin Vujović.

Ovakva igra ulijeva nadu da se može i sa Barcelonom ravnopravno nadmetati.

– Barcelona igra drugačije od Veszprema i za njih moram pripremiti novu taktiku. Siguran sam da ćemo odigrati utakmicu na visokoj razini i velika mi je želja pobijediti ih u Zagrebu – istaknuo je Vujović koji je izgledao dosta iscrpljeno, ali već se mora pripremati za Vardar s kojim Zagreb u nedjelju igra za 3. mjesto.

– Utakmice za treće mjesto na ovakvim turnirima su jako nezahvalne. I jedni i drugi razmišljat ćemo o četvrtfinalnim utakmica Lige prvaka – zaključio je Vujović.

Carlos Ortega, trener Veszprema, nije vjerovao što mu se događa i koliko su ga zagrebaši iznenadili i namučili.

– Da nije bilo raspoloženog Rodriguesa vjerojatno bi izgubili. Što reći kada osiguraš pobjedu u posljednjem napadu i kada desetak sekundi prije kraja obraniš šut za produžetak – rekao je Ortega.

Raula Gonzales, trener Vardara, nije baš ozbiljno shvatio polufinalnu utakmicu. Uz to što nije bilo ozlijeđenih Dibirova, Abutovića i Brumena, na klupi je ostavio Šterbika, Dušebajeva i Karačića. Kada su Bjelorusi poveli sa osjetnijom razlikom uveo je svoje najjače snage ali je bilo prekasno. Željko Babić, trener Meškova, uzeo je ponuđeno i drugu godinu za redom njegova momčad igrat će u finalu SEHA lige.

Junaci pobjede našeg novog izbornika bili su Rastko Stojković (devet pogodaka), Janko Božović, Šiarej Šilović (5) i naš vratar Ivan Pešić sa deset obrana. Ljubo Vukić je u pobjedu utkao dva svoja pogotka.

Sulić se još nije odlučio

Oba polufinala je gledao Pero Metličić, trener reprezentacije. Danas će se naći sa izbornikom Željkom Babićem kako bi napravili plan i program priprema reprezentacije koja se okuplja 25. travnja. Oni će se naći i s Renatom Sulićem koji još uvijek nije odlučio hoće li igrati. Na jednoj strani vage su godine i obitelj koja ga treba u stanci klupskog rukometa, pogotovo mali blizanci, a na drugoj strani vuče ga da nastupi za reprezentaciju na još jednom velikom natjecanju.

Komentara 2

DI
dinamojavolim1
12:17 28.03.2015.

siguran sam da su decki ponosni sto si im ti trener

MI
mismis
13:06 28.03.2015.

Malo je falilo al nema veze. Bili smo ponosni i na trenera i igrace nakon utakmice pa makar smo izgubili

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije