Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAGREB NA MINUS 22

Vujović: Ovo nije sramotan poraz nego velika opomena

Veselin Vujović
Davor Javorovic/PIXSELL
18.04.2015.
u 23:57

Neslavni rekordi zagrebaša - najveći poraz otkako se natječu u Europi i najveći broj primljenih pogodaka

Rukometaši PPD Zagreba očekivano su završili svoj ovosezonski europski put. U uzvratnoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka Barcelona je na svom parketu pobijedila sa nevjerojatnih 43:21 (23:10). Zagrebaši su postavili svoje neslavne rekorde. Ostat će zapisano da su 18. travnja 2015. godine doživjeli najveći poraz u svim europskim natjecanjima od 1992. godine i da su primili rekordan broj pogodaka.

Tko visoko poleti...

PPD Zagrebu kapa dolje za rezultate ove sezone, ali prst dolje za prezentaciju u Blaugrani. Nije to bila ni sjena one momčadi koja je u zagrebačkoj Areni pobjeđivala Kiel, PSG, Kolding, koja je u prvoj utakmici namučila Barcelonu (23:25). Sve je bilo jasno nakon pet minuta kada je Barcelona povela sa 5:1.

U prvom poluvremenu domaćin je postigao sedam pogodaka iz kontri. Primio je tek deset pogodaka, a na vratima čak nije bilo ni Danijela Šarića već puno mlađi Perez.

- Bolje da sam jednu utakmicu izgubio sa 22 razlike nego dvije po 11 razlike. Netko će reći da je ovo sramotan poraz, a ja ću reći da je ovaj poraz jedna velika opomena za većinu mladih igrača. Ovaj visoki poraz je dokaz da nikad, ali baš nikad, ne smijemo poletjeti visoko. Jer, tko visoko leti... Jasno da nismo očekivali ovakav poraz, nisam očekivao da će baš svi moji igrači podbaciti u svim elementima rukometne igre. Mi kao momčad s najboljom obranom Lige prvaka primimo samo u prvom poluvremenu 23 pogotka. Naši vratari nisu bili na nivou, imali smo bezbroj tehničkih pogrešaka. Jedina je utjeha što nam se sve to dogodilo protiv vjerojatno budućeg prvaka Europe. Nama sada još preostaje da osvojimo domaće prvenstvo i kup - istaknuo je Veselin Vujović, trener PPD Zagreba koji je naizgled bio miran, no u svlačionici je sigurno imao što reći ali i povikati na svoje pulene.

Igrali smo sve lošije

- Svi smo se nekako nadali da ih možemo držati u egalu barem prvo poluvrijeme. Ali, napravili smo previše pogrešaka u otvaranju utakmice, a oni su to znalački kažnjavali - istaknuo je Lovro Šprem.

Nisu pomogla ni brza dva time-outa.

- Nisu. Mi smo igrali sve gore i gore, a oni su igrali sve bolje i bolje. Nadamo se da ćemo se što prije oporaviti od ovog teškog poraza jer nas već u utorak čeka derbi Lige za prvaka Hrvatske u Varaždinu - istaknuo je Šprem koji se osvrnuo na sezonu u Europi.

- Protekle dvije sezone nismo mogli proći skupinu, a ove sezone smo među osam najboljih. Popravili smo puno stvari u te tri sezone, posebice bolje igramo u obrani. Na kraju krajeva imali smo samo jednu lošu utakmicu, ovu u Barceloni - zaključio je Šprem.

Nikola Karabatić je taj igrač koji je napravio prevagu u prvoj, ali i u drugoj utakmici protiv zagrebaša.

- Uzvratnu utakmicu shvatili smo maksimalno ozbiljno bez obzira što smo došli sa plus dva iz Zagreba. Tu prvu utakmicu smo jednostavno zaboravili i krenuli smo od nule. Mislim da plus 22 nije realan i PPD Zagreb sigurno vrijedi puno, puno više. Naletjeli su na naš odličan dan, ali vjerujem da ova mlada momčad ako ostane na okupu može sljedeće sezone napraviti barem isti rezultat - zaključio je sjajni Nikola Karabatić.

Kapa dolje za sezonu, ali prst dolje za ovu sramotu.

>> Barcelona 'pregazila' Zagreb 43:21: Plinari doživjeli najteži poraz u europskim natjecanjima

Komentara 8

OL
olrajt
09:19 19.04.2015.

..čestitke Zagrebu na ulasku među osam najboljih u Europi.....Barcelona je ipak prejaka!

MI
mismis
02:05 19.04.2015.

Interesantno je kak na sve dosadasnje dobre vijest o PPD Zagrebu nije bilo niti jednog komentara,a cim je nekaj lose odmah se skace. Sramota

ĆA
ćaćaća
12:40 19.04.2015.

bolje bi prošao nekakav seoski klub..kakvo izvlačenje?..da su izgubili 1-10 razkike još nekako ali 22 ekipa koja se natječe u ligi pravaka..katastrofa..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije