Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 182
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Veselin Vujović:

Neki su dečki poletjeli, ovo je bila dobra pljuska

Veselin Vujović
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
13.10.2015.
u 12:49

Josip Valčić: Prvi srednji vanjski kluba mogao bi se naći među kandidatima za utakmicu protiv Wisle.

Veselin Vujović, trener rukometaša PPD Zagreba, nakon uvjerljivog poraza u Parizu od PSG-a (23:34) održao je sastanak s igračima. Kulturno je objasnio igračima da ovakav pristup više ne želi gledati. Ne, nije bilo galame ili povišenih tonova, ako je netko to pomislio. Samo je upozorio igrače da nema više pretjeranih medijskih istupa.

Sramežljivi i uplašeni

– Nakon niza pobjeda u SEHA Gazprom ligi i Ligi prvaka neki su igrači malo previše poletjeli. Ovaj tjedan želim potpun mir jer u subotu igramo iznimno važnu utakmicu skupine Lige prvaka kada nam u goste dolazi poljska Wisla. To je utakmica na život ili smrt. Ovaj poraz bio nam je dobra pljuska uoči gostovanja poljskog doprvaka – rekao je Veselin.

– Pošteno treba reći i priznati da su Parižani u ovom trenutku puno jači do nas. Opet, moji igrači nisu smjeli igrati tako sramežljivo i uplašeno. Naravno, ima tu i moje krivice. Uvijek ih pokušavam dodatno motivirati za svaku utakmicu. Moja je krivica što to nisam uspio uoči ove utakmice. Čak sam u jednom trenutku rekao u svlačionici:

"Ljudi, je l' vi to imate neki posebni kompleks od francuskog rukometa?" Znam da je hrvatskoj reprezentaciji uvijek bilo teško igrati protiv Francuske, ali opet... – istaknuo je Vujović.

Pariz se već polako zaboravlja, a ono što slijedi izuzetno je važno.

– Sve će biti super ako upišemo pobjedu u subotu nad Wislom,. Tad smo u dobroj poziciji što se tiče plasmana u osminu finala Lige prvaka. Po mojoj računici, PSG i Veszprem bit će na prva dva mjesta u skupini. Od te smo dvije momčadi izgubili i to je očekivano. Mi moramo osvajati domaće bodove protiv Wisle, Celja, Beşiktaşa i Flensburga. U gostima smo već osvojili važne bodove u Celju, nadam se da ćemo i u Istanbulu – istaknuo je Veselin Vujović.

Wisla je u prošlom kolu na domaćem parketu uvjerljivo izgubila od Kiela (23:37). Sigurno je da će Vujović s igračima dobro pogledati snimku ove utakmice.

Treba nam puna Arena

– Wisla je naša najvažnija utakmica ovog dijela sezone. Mi jednostavno moramo odigrati svoju najbolju utakmicu – rekao je Vujović.

Wisla je u poljskom prvenstvu trenutačno na dugom mjestu. Iz pet utakmica imaju svih pet pobjeda. No još nisu igrali protiv Kielcea koji ima tri boda više, ali i dvije utakmice više.

– Želimo ovaj tjedan imati samo pozitivu. Treba nam podrška Arene. Bilo bi lijepo kada bismo imali podršku gledatelja kao protiv Veszprema. Wisla je suparnik po našoj mjeri. Ajmo reći da su Beşiktaş i Celje za nijansu slabiji od nas, a Wisla je kvalitetom tu negdje kao mi – zaključio je Vujović.

U poljskoj momčadi lani je branio Marin Šego, igrao je i Vedran Zrnić prije dvije sezone.

Od stranaca tu su sad Srbi Ivan Nikčević, Miljan Pušica i Nemanja Zelenović, Rus Dmitri Žitnikov, Rumunji Dan Racotea i Valentin Ghionea, Španjolci Cabello Montero i Rodal Corrales, Portugal Tiago Rocha te Marko Tarabochia iz Bosne i Hercegovine.

Zanimljivo je da je Marko igrao za Hrvatsku na Europskom juniorskom prvenstvu 2008. godine u generaciji s Rakovićem, Karačićem, Pešićem, Matićem, Vuletom, Bogunovićem...

>>Po što ste ovdje došli, gdje vam je karakter!?

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije