Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PPD Zagreb

Vujović: Mađari su nam veliki izazov, a mi moramo pobijediti

Veselin Vujović i Josip Valčić
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/12
29.09.2016.
u 15:02

U utakmici 2. kola B skupine Lige prvaka rukometaši PPD Zagreba će u subotu (20 sati) u Areni Zagreb ugostiti mađarski MOL-Pick Szeged

Rukometaši PPD Zagreba će u subotu (20 sati) u Areni Zagreb ugostiti mađarski MOL-Pick Szeged u utakmici 2. kola B skupine Lige prvaka, a pred prvi domaći ispit u elitnom europskom klupskom natjecanju trener zagrebaša Veselin Vujović istaknuo je imperativ pobjede, nakon poraza u Celju u 1. kolu.

– Pred nama je veliki izazov, pogotovo nakon utakmice u Celju, gdje smo izgubili bodove. Svaki gubitak bodova kod kuće udaljio bi nas od cilja, a to je prolazak u drugi krug. Mi ovu utakmicu jednostavno moramo dobiti. Netko će reći da je možda prerano za takve izjave, ali mi jednostavno moramo pobijediti. Sljedeće dvije-tri utakmice su od vitalnog značaja za plasman u našoj skupini – istaknuo je Veselin Vujović u četvrtak na konferenciji za medije.

Vujović ne priznaje nikakve alibije, iako najvjerojatnije neće imati sve igrače na raspolaganju. 

– Imamo ozljeda, imamo igrača koji možda neće nastupiti, ali kad dođe utakmica, sve se to zaboravi. Svaki igrač mora dati dvjesto posto, odigrati maksimalno. Šebetića moramo dozirati nakon teške ozljede ramena. On je jako bitan igrač za nas. Mislim da još nije ni na 50 posto svojih mogućnosti. Cingesar je iskrenuo skočni zglob i skeptičan sam hoće li moći igrati.

Na klupi Szegeda je Španjolac Juan Carlos Pastor koji je u momčadi ima i četvoricu hrvatskih rukometaša: Denisa Buntića, Alena Blaževića, vratara Marina Šegu i dojučerašnjeg "zagrebaša" Sandra Obranovića.

– Sandro Obranović je odličan igrač, nadam se da neće biti najbolji protiv nas. Nakon toga mu želim neka bude najbolji igrač i strijelac Szegeda – rekao je Vujović koji dobro poznaje i ostale suparničke igrače, a pogotovo trojicu Slovenaca Mateja Gabera, Stasa Skubea i Marija Šoštariča, koje je trenirao u slovenskoj reprezentaciji.

– Szeged je doveo devet-deset igrača. Imaju ogromne sponzorske ugovore, budžetom su daleko iznad nas i nemaju pritisak da odmah moraju napraviti rezultat. Mađarska jako puno ulaže u sport, u rukomet, za koji su odlučili da je nacionalni sport. Imaju odlične igrače i mogu dobiti bilo koga u Europi, što su već pokazali. Loewen im se izvukao. Nemaju veliko ime poput PSG-a, Barcelone ili Kiela, ali su odlični i trebat će nam glasna podrška – rekao je Vujović koji vjeruje da će Arena Zagreb u subotu biti dobro popunjena.

– Vjerujem da će gledatelji doći. U ove dvije sezone nas nikada nisu iznevjerili, kao što nećemo ni mi njih. Očekujem tešku, pravu, čvrstu utakmicu i našu pobjedu – zaključio je trener PPD Zagreba.

Njegovi su igrači spremni "poginuti" za dva boda, a ozračje iz svlačionice prenio je dokapetan Josip Valčić.

– Atmosfera je dobra. Radimo dobro, treniramo dobro, slušamo trenera. Među nama je sve super. Samo to moramo pokazati i na utakmici, imati malo veću agresivnost u obrani, možda malo veća disciplina u napadu, da ne gubimo toliko lopti, da ne radimo te pogreške. Trener to sve zna, sve nam je ukazao, a mi se moramo potruditi poslušati ga i bit će dobro.

I Valčić vjeruje u glasnu podršku s tribina Arene.

– Ovo nam je prva utakmica u našoj Areni. Moramo pokazati svima da smo spremni i pozivam sve navijače da nas podrže u tome – istaknuo je Valčić.

Pozivu se, naravno, pridružuju i iz uprave kluba, a za navijače su pripremili pregršt zanimljivih sadržaja kao zagrijavanje za dvoboj. Već od 16 sati će na platou ispred Arene biti organizirana "Fan zona" u kojoj će se navijači moći zaigrati "ulični rukomet" te sudjelovati u brojnim nagradnim igrama i dobro se zagrijati, kako bi od 20 sati svojim navijanjem podržali hrvatskog prvaka u borbi s mađarskim doprvakom.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije