Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
liga prvaka

Veselin Vujović: Kolding je momčad puna iskusnih znalaca

Veselin Vujović
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
25.02.2015.
u 08:30

- Recept je dobra obrana. Ako ih zagrebaši prisile na mali broj pogodaka, mogu u četvrtfinale - rekao je Červar.

Rukometaši PPD Zagreba igrat će s danskim Koldingom u osmini finala Lige prvaka. Prva utakmica bit će u Zagrebu (između 11. i 15. ožujka), a uzvrat u Bröndbyju (između 18. i 22. ožujka). Zanimljivo je da su ždrijeb iz Beča zajedno u skopskom hotelu Russia pratili igrači PPD Zagreba i Vardara.

– Dajte nam Zagreb da se igramo, da se igramo... – pjevušio je Igor Karačić.

Velika želja Vardara bio je upravo PPD Zagreb.

– Izvučemo li Vardar, možemo ostati u Skoplju – rekao je Luka Stepančić.

Kada je izvučen Pick Szeged, poskočili su zagrebaši.

– Ajde, neka sad izvuku papirić s našim imenom – vikali su uglas Mandalinić, Stepančić i Vuglač.

Nije bilo tako. Izbor je pao na Kolding.

– Priželjkivali smo Pick Szeged, htjeli smo izbjeći Vardar. Na kraju smo dobili sredinu. Kolding je momčad prepuna iskusnih igrača i znalaca, a naš forte bit će mladost i velika želja – rekao je Veselin Vujović, trener plinara.

Za Kolding igraju Lasse Boesen (36 godina), Kasper Hvidt (39), Lars Jorgensen (36), Torsten Lean (36), Bo Spellerberg (36), Kim Andersson (33) i Lucas Karlsson (33). To je klub u kojem uz Dance igraju tri Šveđanina i jedan Francuz, a vodi ih Islanđanin Aron Kristjansson.

Kolding na svom parketu, baš kao i zagrebaši, nije izgubio nijednu utakmicu ove sezone u Ligi prvaka.

– U teškoj skupini, s Barcelonom, Wislom i Flensburgom, osvojili su drugo mjesto, što govori o njihovoj kvaliteti – kaže Zlatko Horvat, kapetan zagrebaša. Zagrebaši su s Koldingom igrali u Kupu prvaka u polufinalu u sezoni 1991./92. (u Göppingenu 26:17, u Koldingu 22:26), a u Ligi prvaka 1995. kada su ih u skupini oba puta pobijedili. Lakše u gostima (36:31) nego u Ledenoj, pred 12.000 gledatelja (23:22).

Ono što može veseliti zagrebaše jest činjenica da je Kolding sedam puta zaredom ispadao u osmini finala. Lani ih je izbacio Metalurg s dvije pobjede.

– Recept je dobra obrana. Ako ih zagrebaši prisile na mali broj pogodaka, imaju priliku proći u četvrtfinale – rekao je Lino Červar, trener Metalurga.

Ostali parovi: Kiel (Duvnjak) – Flensburg, La Rioja – Veszprem (Alilović, Sulić), Montpellier (Losert) – Kielce (Šego, Buntić, Musa, Štrlek, Ćupić), Aalborg – Barcelona, Dunkerque – PSG (Vori, Gojun, Kopljar), Wisla – Vardar (Karačić, Lacković), RN Löwen (Peribonio) – Pick Szeged (Blažević).

>> PPD Zagreb protiv danskog Koldinga u osmini finala LP-a

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije