Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 75
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Veselin Vujović

Hrvati će imati muke na Igrama ako se svi ne oporave

Veselin Vujović
Foto: Davor Javorović/Pixsell
1/11
26.07.2016.
u 08:25

– Možda se nekome čini da Slovenija nema šanse, ali mi smo u posljednjih šest mjeseci pobijedili drugog (Španjolska), trećeg (Hrvatska) i četvrtog (Norveška) s Europskog prvenstva u Poljskoj. Ostaje nam još “skinuti” europskog prvaka Njemačku. A prilika se pruža već u skupini na olimpijskom turniru – istaknuo je Vujović

Od 12 trenera na rukometnom olimpijskom turniru u Riju samo su Stafan Olsson i Ola Lindgren, izbornički dvojac Švedske, osvajali medalje na Igrama kao igrači i treneri. Obojica su kao igrači bili triput srebrni (1992., 1996. i 2000.), a kao treneri osvojili su i četvrto srebro u Londonu 2012. godine.

Veselin Vujović ima priliku pridružiti im se, kao i Talant Dušebajev. Vujović, izbornik Slovenije, kao igrač bio je zlatni u Los Angelesu 1984. godine te srebrni četiri godine kasnije u Seulu. Dušebajev je pak kao igrač ZND-a bio zlatni u Barceloni 1992., a kao igrač Španjolske dvaput brončani, u Atlanti i Sydneyu.

– Kad mi se već pružila prilika, zašto ne osvojiti medalju i kao trener. Možda se nekome čini da Slovenija nema šanse, ali mi smo u posljednjih šest mjeseci pobijedili drugog (Španjolska), trećeg (Hrvatska) i četvrtog (Norveška) s Europskog prvenstva u Poljskoj. Ostaje nam još “skinuti” europskog prvaka Njemačku. A prilika se pruža već u skupini na olimpijskom turniru – istaknuo je Vujović.

Umjesto da je imao ljeto za odmor i da je počeo pripreme s rukometašima PPD Zagreba, čiji je trener, Vujović je odrađivao pripreme sa slovenskom reprezentacijom.

– Takav je život rukometnih trenera. Nikad mira – istaknuo je.

Nedavno ste u Kopru igrali prijateljsku utakmicu protiv Hrvatske. Ovog puta nije bilo plus 15 za Sloveniju kao u siječnju uoči Europskog prvenstva u Poljskoj.

– Dobro, te se dvije utakmice ne mogu usporediti. Ova zadnja, koju smo dobili s dva razlike, bila je takva da smo kolega Babić i ja puno rotirali igrače. Kod mene su branila sva tri vratara. A kada puno mijenjate, onda ritam igre znatno pada. Meni je drago što smo sve tri pripremne utakmice do sada, a igrali smo još dvije s Tunisom, dobili. U redu, igrali smo sve tri doma pa je bilo lakše – kaže Vujović.

Četvrta će biti u gostima, u srijedu ste gosti Hrvatske u Opatiji...

– Mislim da ću glavne i starije igrače odmoriti. To ne znači da nećemo ići na pobjedu. Radujem se što ću ponovno posjetiti Opatiju. Otkako živim u Zagrebu, bio sam nekoliko puta sa suprugom na ručku u tom lijepom gradiću. Ne kažu uzalud riječi pjesme Ive Robića: “Snivaj sad, Opatijo bajna, ti si najljepša tajna i moj ljubavni san” – rekao je Vujović.

Kako vam se čini hrvatska reprezentacija?

– Nadam se da će se bolesni i ozlijeđeni uspjeti oporaviti do početka turnira. Ako ništa drugo, Hrvatska ima spremnu prvu sedmorku i tu nitko ne nedostaje. Međutim, kada počnu rotacije, onda bi Hrvatska mogla imati problema ako neki igrači ne budu sto posto spremni – istaknuo je Vujović.

Kako stvari zasad stoje, samo će dva igrača iz vašeg kluba u Rio, vratar Stevanović i krilo Horvat.

– Nažalost, ostali koji su trebali ići su se ozlijedili, poput Pavlovića i Šebetića. Ali imat će PPD Zagreb u Riju petoricu svojih igrača. Zaboravili ste na pojačanja “plinara” Slovence Skoka, Cingesera i Miklavčića – istaknuo je.

Idete prvi put u Brazil, bojite li se virusa Zika?

– Ja da se bojim? Dajte, molim vas – zaključio je Vujović.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije