Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novo posrtanje Hrvatske

Umjesto korak naprijed, rukometašice dva koraka nazad

Rukometašice
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
16.06.2015.
u 08:23

Imali smo pet igračica na Final Fouru Lige prvakinja (Žderić, Sokač, Penezić, Milanović-Litre i Gaće), no nije pomoglo da odemo na SP

Rukometašice Hrvatske drugi put za redom neće igrati na svjetskom prvenstvu. Tako ih je skupo koštalo ispadanje u prvom krugu na europskom prvenstvu kojem smo bili domaćini prošle godine. Samo da su prošle prvi krug imale bi lakši ždrijeb i možda bi otišle dalje.

Švedska je tako već drugi put izbacila Hrvatsku s velikih natjecanja Prvi put 1998. godine, uz obilnu pomoć austrijskih sudaca, te drugi put 17 godina kasnije. Prvi put nas je ispadanje koštalo pet godina neigranja na velikim rukometnim natjecanjima. Možda bi bilo i više da nismo 2003. godine bili domaćini svjetskog prvenstva. Hoćemo li ponovno upasti u krizu, pokazat će vrijeme. Jer, nakon SP-a neće nas biti ni na OI u Rio de Janeiru, a u listopadu počinju zahtjevne kvalifikcije za EP, a u skupini smo s Crnom Gorom, Makedonijom i Slovenijom.

Za razliku od muške reprezentacije koja je od osamostaljenja države osvojila 12 medalja, ženska reprezentacija nikad nije igrala u polufinalu na velikim natjecanjima. Najbolji plasman joj je šesto mjesto na SP-u 1997. godine. Igrala je 2011. i 2012. u četvrtfinalima SP-a i OI, i na tome ostala. Umjesto korak naprijed, rukometašice su otišle dva koraka nazad. No najviše zabrinjava što nemamo dovoljno kvalitetnih mladih igračica pa bi smjena generacija mogla biti bolna.

>>Hrvatska nositelj, igramo u Katowicama

Foto: Alcatel

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije