Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODRŽAN ŽDRIJEB

U Kataru, kao i u Tunisu, Slavko Goluža potpisao bi srebrnu medalju

05.04.2013., hotel Panorama, Zagreb - Konferencija za medije hrvatske rukometne reprezentacije uoci kvalifikacijske utakmice za Euro 2014. protiv Madjarske. Izbornik Slavko Goluza.  Photo: Goran Stanzl/PIXSELL
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/4
22.07.2014.
u 10:00

– Hrvatska je favorit naše skupine. Za njih će utakmice u skupini biti tek lagani treninzi – rekao je Hasanefendić.

Slavko Goluža, izbornik rukometaša Hrvatske, namjestio je osmijeh koji nije skidao cijele večeri nakon što je doznao s kim će njegovi izabranici igrati u skupini Svjetskog prvenstva koje će se igrati od 15. siječnja do 1. veljače u Dohi.

Opasni Hasanefendić

Kako ne bi bio zadovoljan kada je u skupini dobio Iran te Bosnu i Hercegovinu koji nikad nisu igrali na svjetskim prvenstvima, Austriju koja je igrala dvaput, davne 1958. i 2011. godine, Makedoniju koja ima samo tri nastupa na SP-u te Tunis. I upravo je Tunis najveća prijetnja jer su stalni sudionici svjetskih prvenstava od 1995. godine, a najveći uspjeh ostvarili su 2005. kada su na domaćem parketu bili četvrti.

Od šest izbornika u našoj skupini petorica su s prostora bivše Jugoslavije. Hrvatski treneri vodit će tri reprezentacije: Hrvatsku (Goluža), Makedoniju (Ivica Obrvan) i Tunis (Sead Hasanefendić). Slovenac Borut Maček vodi Iran, a Dobrivoje Marković izbornik je Bosne i Hercegovine. "Uljez" je samo austrijski izbornik, inače Islanđanin.

– Moći ćemo na konferencijama za novinare govoriti našim jezikom – našalio se Slavko Goluža.

Katar će nakon deset godina biti domaćin svjetskog prvenstva izvan Europe. Tunis je bio posljednji domaćin, a Goluža ne bi imao ništa protiv da ponovimo drugo mjesto iz 2005. godine. Ništa protiv ne bi imao ni Hasanefendić koji je tada bio izbornik Tunisa s kojim je bio četvrti.

– Hrvatska je favorit naše skupine. Za njih će utakmice u skupini biti tek lagani treninzi – rekao je Hasanefendić.

Goluža se samo nasmijao:

– Ne, Tunis je favorit. Imate 35 dana priprema za Svjetsko prvenstvo, a ja samo 15 – kontrirao je naš izbornik.

– Pa što sad, da skratim pripreme? – pitao se Hasanefendić.

S Tunisom smo igrali dvije dramatične utakmice. Na SP-u 1995. prošli smo u četvrtfinale pobijedivši ih zbog bolje izvođenih sedmeraca nakon dva produžetka. Vlado Šola bio je naš junak. Poslije smo osvojili srebro. Goluža je bio mlad igrač, gledao je sve to s klupe. A s klupe, ovoga puta kao izbornik, gledao je jedan ratoborni Tunis s kojim smo igrali u četvrtfinalu Olimpijskih igara u Londonu.

– Nadam se da se neće u Kataru ponoviti ta pretjerana borbenost – mrko je Goluža pogledao Seada.

Možda brat na brata

Ivica Obrvan, izbornik Makedonije, još se lani na Europskom prvenstvu htio sučeliti s Golužom. Nije došlo do te utakmice, ali sada hoće.

– Dobio sam priliku da igram s Hrvatskom, ali odmah ću vam reći da nema nikakvog straha. Hrvatska je u rukometnom vrhu od 2003. godine, ali vjerujem da s pravim pristupom možemo do pobjede. Na kraju krajeva, sve ovisi o nama – rekao je Linci koji je godinama igrao sa Golužom u Metkoviću i Zagrebu.

S Makedoncima smo igrali samo triput. Na EP-u 1998. uvjerljivo smo ih pobijedili sa 28:21, a u kvalifikacijama za taj EP u Zagrebu bilo je 37:27, a u Skopju smo izgubili sa 29:31, i to u Kalama gdje se od silnog dima cigareta pola utakmice nije vidjelo.

U Bosni i Hercegovini dva su najopasnija igrača Nikola Prce, koji je nekada igrao za Hrvatsku, i Ivan Karačić. Ako Goluža bude zvao Igora, onda će konačno igrati brat protiv brata.

S Austrijancima smo igrali triput i triput smo ih pobijedili, posljednji put na EP-u 2010. gdje su bili domaćini (26:23). Iran? O njima se ništa ne zna osim da im najbolji šuter Jamali igra, i to ne puno, za mađarski Veszprem. Maček je prije dvije godine na SP-u vodio Katar, sada će pokušati nešto napraviti s Iranom.

>>Obrvan: Ne bojimo se Hrvatske, odlična nam je skupina

Komentara 1

PA
pavel1001
10:43 22.07.2014.

Naravno da bi kad nije pobjednik,nije potrebno nista vise pisati...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije