Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JUNAK ZAGREBA

Topnik iz Labina: Tata želio nogometaša, bratić ga oteo u rukomet

Luka Stepančić
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
11.04.2015.
u 15:35

– Kao dječak prvo sam trenirao nogomet jer mi je tata bio nogometaš. U drugom razredu osnovne škole bratić Toni, koji je trenirao rukomet, jednom me poveo sa sobom na trening gdje sam shvatio da mi ovaj sport više leži – istaknuo je Luka.

Luka Stepančić, dan nakon što je utrpao devet pogodaka Barceloni u prvoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka (23:25), bio je jučer najtraženija "roba" u gradu. A devet pogodaka rekordan je broj pogodaka koji je postigao na jednoj utakmici u ovom elitnom natjecanju. Dosadašnji rekord bio mu je osam pogodaka njemačkom Füchseu 2013. godine.

Protiv Barcelone igrao je peti put. Prije tri godine uglavnom je sjedio na klupi, a prije dvije godine postigao je šest pogodaka u prvoj i pet u drugoj utakmici. U Ligi prvaka debitirao je 2010. godine, a prve pogotke postigao je u trećem kolu protiv St. Peterburga. U prve dvije sezone gledao je u leđa Marku Kopljaru, a kada je on otišao u inozemstvo, promoviran je u prvog desnog vanjskog kluba.

Hvala "portugalcima"

– Kao dječak prvo sam trenirao nogomet jer mi je tata bio nogometaš. U drugom razredu osnovne škole bratić Toni, koji je trenirao rukomet, jednom me poveo sa sobom na trening gdje sam shvatio da mi ovaj sport više leži. Prvi trener bio mi je prof. Ratko Benazić. Rukomet sam potpuno zavolio gledajući Svjetsko prvenstvo u Portugalu kada smo osvojili zlato. Bio sam s reprezentacijom na dva svjetska prvenstva, u Španjolskoj i Kataru. Nadam se da će me novi izbornik također imati u vidu. Naravno, velika mi je želja igrati na Olimpijskim igrama i postati drugi Labinjanin kojem je to uspjelo – istaknuo je Luka.

Prvi Labinjanin je Valner Franković koji je u Atlanti 1996. godine osvojio zlatnu olimpijsku medalju.

– Još i danas je njegov kafić na glavnoj ulici okupljalište rukometnih zaljubljenika. Labin je nekad bio veliki rukometni centar, još u vrijeme bivše Jugoslavije. Danas klub igra u drugoj ligi – rekao je Luka.

Najveće uzbuđenje bilo mu je kada je trenirao s igračima poput Blaženka Lackovića i Igora Vorija koje je 2003. gledao na televiziju i zbog kojih je i počeo igrati rukomet.

– Od "portugalaca" danas u klubu igram s Tončijem Valčićem, dok je Mario Kelentrić trener vratara, a Božidar Jović glavni menadžer kluba – istaknuo je.

Kod kuće u Labinu svi su ponosi na svog Luku.

– Joj, dugo nisam bio doma. Morat ću naći vremena kada završi sezona. Zaželio sam se malo morskog zraka – istaknuo je.

Prve korake napravio je u lokalnom klubu Mladi rudar. Visok i ljevoruk, brzo je ušao u kadetsku reprezentaciju Hrvatske.

Zanima me Njemačka

Ove sezone njegove izvedbe sigurno nisu prošle nezapaženo kod raznih menadžera. Ove ga je sezone htio Vardar, ali su propali razgovori. S PPD Zagrebom ima ugovor za još jednu sezonu, no da dođe nemoralna ponuda, vjerojatno bi ga klub pustio.

– Iskreno, ne razmišljam sada o tome. Sigurno je da ću se jedne godine uputiti u inozemstvo. Nekako me najviše privlači njemačka liga. Ne bojim se što se tamo igra možda najgrublji rukomet u Europi. Već sam se naučio na batine u Ligi prvaka, a tu se, vjerujte, puno žešće udara – rekao je Luka.

>> Prebacite iz Barcelone Karabatića ili Lazarova i prvak Europe je Zagreb!

Komentara 1

PE
perxxx
20:12 11.04.2015.

topnik iz labina, josooooo valcic ja za tebe zivot izmislio jel vidis kao joso ima dobre stucne pa kako lipo trckara ...ej moj stepancicu jel vidis josu vođo ,sto covjek radi na terenu hahahahaha...josooooooo legenda ili legendarni josooooooooooooooooooooooooo valcic srednini vanjski i zet od cara gobca

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije