Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Liga prvaka

Tko se igra skrivača, tih neće biti...

27.02.2016., Arena Zagreb, Zagreb - Velux EHF Liga prvaka, 13. kolo, RK Prvo plinarsko drustvo Zagreb - RK Celje Pivovarna Lasko. Stipe Mandalinic.  Photo: Igor Kralj/PIXSELL
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/8
26.09.2016.
u 14:38

Posrnuli su “plinari” u Celju od suparnika od kojeg nisu trebali izgubiti. Da je slovenski prvak i te kako ranjiv, pokazale su domaće utakmice u SEHA Gazprom ligi kada ih je Veszprem (29:34) i Vardar (29:40) uvjerljivo pobijedio

Rukometaši PPD-a Zagreb krenuli su porazom u novu sezonu elitne skupine Lige prvaka. Posrnuli su “plinari” u Celju od suparnika od kojeg nisu trebali izgubiti. Da je slovenski prvak i te kako ranjiv, pokazale su domaće utakmice u SEHA Gazprom ligi kada ih je Veszprem (29:34) i Vardar (29:40) uvjerljivo pobijedio. U redu, Veszprem i Vardar su klubovi koji ove godine žele na završni turnir Lige prvaka i to su momčadi koje ne samo da imaju puno veće budžete od hrvatskog prvaka već i puno bolje rostere. No, nisu Celjani briljirali ni na dva lagana gostovanja ove sezone pa su u Velenju i Ljubuškom pobijedili tek sa pogotkom razlike.

U momčadi PPD Zagreba bilo su tek četiri raspoložena igrača. I nisu sva četiri istovremeno bila raspoložena jer bi i to bilo dovoljno za “zmagu” u Celju. Stipe Mandalinić je trenutačno “number one” ove momčadi. U tri zadnje utakmice postigao je 29 pogodaka, a na zadnje dvije utakmice za 19 pogodaka potrošio je samo šest lopti više. David Miklavčić, Dobrivoje Marković i Zlatko Horvat odigrali su trenutke dobro, a onda ili su malo nestali poput slovenskog ljevaka ili su promašivali ključne zicere (Horvat i Marković). Veliki je problem gdje su ostali? A neki su se baš lijepo igrali skrivača. U prve tri utakmce SEHA Gazprom lige Vujić, Kontrec, Cingesar, Raković i J. Valčić barem su napadački bili dobri, postizavali su pogotke, neki su još uvijek i bez promašenog šuta (Cingesar i Kontrec). A znate koliko su njih petorica postigli pogodaka u Celju? Niti jedan. I ne samo da nisu postigli ni jedan pogodak već nisu uputili ni jedan šut k mreži slovenskih vratara. I tu je veliki problem. Stoga nije ni čudo što je Veselin Vujović, trener PPD-a Zagreb, rekao kako u momčadi ima previše inženjera, a premalo rudara. Inženjeri će se, nema nikakve dvojbe sami prepoznati.

Usamljeni Stipe

Prošle godine zagrebaši su u prve tri utakmice SEHA Gazprom lige primili u prosjeku 23 pogotka, a u Ligi prvaka su u prve tri utakmice u prosjeku primili 21 pogodak. A u prve tri utakmice Lige prvaka lani su Zagrepčani igrali doma protiv Kiela i Veszprema,a u gostima protiv Celja. Ove sezone su u prve tri utakmice SEHA Gazprom lige u prosjeku primili 25 pogodaka, dakle dva više u odnosu na lani. Od pet utakmica dvaput su primili 30 i više pogodaka i obje te utakmice su izgubili. Dolaskom Igora Vorija obrana je trebala biti još čvršća. To za sada nije slučaj. Vujović na središnjim mjestima u obrani ima dva specijalista (Markoski i T. Valčić), Vorija, Kontreca i Šušnju. Sva petorica odigrala su u Celju prenježno. Nisu se ugledali na “kolege” iz Celja koji su dobro namlatili “plinare”. Uostalom, 16 minuta isključenja slovenskog prvaka dovoljno govori koliko su bili grubi jer su svih osam isključenja zaradili zbog grubih prekršaja.

– Ako budete ovako igrali, pa mi ćemo u utorak izgubiti u Ljubuškom – jasnu poruku poslao je igračima Veselin Vujović.

Vuja neće još dugo trpjeti inženjere. Neki su nakon Celaj dobili prvu opomenu. Druga bi mogla značiti i potpuno udaljavanje iz momčadi. Ionako u svlačionici ima previše igrača a većina ih se ponaša kao da su prilično sigurni da imaju svoje mjesto pod suncem. I sada kad već ima super raspucanog Mandalinića, Vujović vapi za Šebetićem. A Šebetić se u momčad vraća u utorak protiv Izviđača. Ako bi Šeba bio pravi, onda bi PPD Zagreb imao šutere s lijeve i desne strane, a to suparnik onda puno teže brani.

E da je sada Pavlović

– Ma nisu meni šuteri takav problem kao srednjaci, koji su izgubili i kreativnost i agresivnost – zaključio je Vujović.

Na žalost, onaj kreativan i agresivan se oporavlja od operacije – riječ je o Domagoj Pavlović. I neće ga biti sve do drugog dijela sezone. A to je dugo razdoblje i zato će se Josip Valčić i Stefan Vujić morati što brže “probuditi”. A da oba znaju i te kako dobro igrati viđali smo prošlih sezona. I to ne samo jednom. Uostalom, Josip Valčić je svojim igrama bio uvijek tu negdje uz reprezentaciju, a Vujić je bio uvijek na rubu pozivanja.

– Ja se svakog dana moram moliti da se u ovom tankom kadru vanjskih igrača nitko više ne ozlijedi jer ćemo doći u još veće probleme – naglasio je Veselin Vujović, trener rukometaša PPD-a Zagreb.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije