Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Junak Hrvatske

Stivi je i prije bio tako dobar, ali je bio daleko od svjetala pozornice

10.02.2016., Arena Zagreb, Zagreb - 11. kolo EHF Lige prvaka, RK Prvo plinarsko drustvo Zagreb - Paris Saint-Germain. Ivan Stevanovic.  Photo: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
12.04.2016.
u 18:52

Ivan Stevanović već je drugi put zaslužan za uspjeh hrvatske rukometne reprezentacije.

Prvo smo njegovim sjajnim obranama u igri protiv Poljske, a potom Norveške osvojili broncu na Europskom prvenstvu, a onda nas je sa 17 obrana, opet u igri protiv Norvežana, odveo na Olimpijske igre u Rio. Neki sa strane reći će da si je Stivi zabetonirao mjesto u sastavu za Brazil. I sto posto su u pravu svi koji tako misle. A ima ih puno. Željko Babić, izbornik hrvatske reprezentacije, može sad samo razmišljati tko će biti drugi vratar.

Opet, ni to ne bi trebalo biti dvojbeno jer je Pešić bio također fenomenalan.

Sam svoj trener

– Stevanovića sam upoznao 1998. godine kada je došao u Zamet iz Trsata. Onako visok, bio je predodređen da bude kvalitetan vratar. Međutim, bio je daleko od svjetala pozornice, daleko od očiju medija. A kada niste na TV-u kao da i ne postojite – kaže Valter Matošević, trener vratara u hrvatskoj reprezentaciji.

Ivan Stevanović uvijek je bio dobar klupski vratar, ali nikad nije dobio priliku da igra u reprezentaciji ili u Ligi prvaka.

– Bio bi on još bolji da nije imao jedno razdoblje kada nije imao posebnog trenera za vratare u Zametu. Ja sam otišao iz kluba 2000. godine i on je nekoliko sezona bio sam sebi trener – istaknuo je Matošević.

Rukometnom klubu PPD Zagrebu upao je u oči nakon završnog turnira Hrvatskog kupa 2012. u Poreču. Zamet je u polufinalu pobijedio Nexe s 38:25, a Stivi je obranio 22 udarca. Na toj utakmici obranio je svih osam šuteva Ivanu Sliškoviću i Nikoli Kedži (svakom po četiri), sva četiri šuta Krešimiru Kozini, a nisu se proslavili ni Franjo Lelić i Marko Mrđenović. U finalu nije imao šanse protiv današnjih kolega iz reprezentacije – Štrleka, Horvata, Kopljara, Marića i Gojuna. Samo osam obrana u porazu 23:36.

– Puno je utakmica u kojima je Ivan nanizao dvadesetak obrana, ali ponavljam, nije bio pod povećalom sve dok nije došao u Zagreb – istaknuo je Valter.

Ima srebro iz Mersina

Dolaskom u Zagreb došao je u ruke još jednom iskusnom vrataru – Mariju Kelentriću. U paru s mladim Filipom Ivićem sjajno funkcionira.

– Ivan ima svoj stil branjenja i nitko ne brani tako kao on. On podjednako dobro brani šuteve s krila, s vanskih pozicija, s pozicije kružnog napadača. Skida kontre kao od šale, ali i sedmerce. Po meni je on trenutno najbolji svjetski vratar. Ove sezone podjednako dobro brani za klub i reprezentaciju – istaknuo je Matošević.

Bio je Ivan u reprezentaciji koja je osvojila srebro na Mediteranskim igrama u Mersinu 2013. godine. Bio je u paru s Ivanom Pešićem i izgleda da je to dobitna kombinacija vratara. U tom pohodu na srebro od igrača koji su izborili Igre bili su samo Marino Marić, Ivan Slišković i Igor Karačić.

– Ivana krasi i smirenost. Kod njega nema euforije nakon obrane, tek stisnuta šaka. On ne galami na igrače u obrani kao što to rade mnogi vratari – zaključio je Matošević.

Doista, Ivan je nakon svake utakmice prilično miran. Samo slegne ramenima i kaže: – Bilo je dobro. U avionu na povratku u Zagreb upalio je tablet i gledao svoju omiljenu seriju. Miran, tih, povučen – to je Stivi.

Komentara 2

Avatar comparator
comparator
19:24 12.04.2016.

kako je ovaj čovjek super ! Jednostavan skroman i nadasve realan, Takve osobe treba Hrvatska !

PA
pajokola1
08:56 13.04.2016.

Bravo za Ivana!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije