Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vratio se na parket

Stepančić: Moji suigrači na more, a ja opet na terapije

16.07.2016., Zadar - Pripremna rukometna utakmica uoci odlaska na Olimpijske igre: Hrvatska - Svedska. Luka Stepancic. Photo: Dino Stanin/PIXSELL
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
1/7
18.07.2016.
u 11:59

Propustio je Luka završnicu Lige prvaka, EP u Poljskoj, kvalifikacijski turnir za odlazak na Olimpijske igre

Luka Stepančić (25) vratio se na rukometne parkete nakon osam mjeseci. Da, upravo je toliko vremena prošlo od one nesretne utakmice u Ligi prvaka, na gostovanju u Flensburgu, kada je stradalo koljeno. Propustio je Luka završnicu Lige prvaka, EP u Poljskoj, kvalifikacijski turnir za odlazak na Olimpijske igre. Čak nije uspio odigrati ni oproštajnu utakmicu u dresu PPD Zagreba. Naime, od sljedeće sezone nosit će dres francuskog PSG-a.

Potrošio sve emocije

– Zar ima ljepšeg povratka na parket nego u dresu reprezentacije? U Splitu sam se vratio, potrošio sve emocije, a sad u Zadru mi je već sve bilo nekako uobičajeno. Bitno mi je bilo samo ne misliti na oporavljeno koljeno za vrijeme utakmice. Čak mi nije bilo važno hoću li odigrati dobro ili loše, već samo da koljeno izdrži – istaknuo je Luka.

I je li koljeno izdržalo?

– Hvala Bogu, jest. Ništa me ne boli, ne osjećam nikakve tegobe. Poslije susreta obavezno ga još malo ledim, iz opreza. Ljudi sa strane rekli su mi da se vidi da igram bez ikakve kočnice – kaže Stepančić.

S obzirom na to da na klupi Švedske sjedi Staffan Olsson, koji vam je trener u PSG-u, uz Zvonimira Serdarušića, mogao se iz prve ruke uvjeriti kakvo vam je stanje ozljede.

– Nazvao me trener Serdarušić, ali i Bruno Martini, direktor kluba. Raspitivali su se kako sam. Sigurno je da i kod njih postoji doza straha jer vratiti se u jak ritam nakon oporavka nikad nije sto posto sigurno. Baš u utorak letim u Pariz na još jedan kontrolni pregled i vjerujem da će sve biti u redu. Eto, dok se moji suigrači budu još malo odmarali na moru, ja ću u Zagreb na terapije, pa u Pariz, pa natrag na pripreme u Opatiju – istaknuo je Luka.

Šebetić eksplodirao

Kada ste se ozlijedili, Rio je za vas bio prilično daleko, no nakon ozljeda Buntića i Šebetića sada je bliži nego ikad.

– Nažalost, uvijek ista priča. Jedan se ozlijedi, drugi uskače. Nakon moje ozljede Šebetić je eksplodirao. Odigrao je sjajno za klub, ali i za reprezentaciju. Dogodila mu se ozljeda lakta koja nije za šaliti se – rekao je Stepančić.

Brzo ste se uklopili u novi sustav igre Željka Babića?

– Malo sam se bojao kako ću se snaći jer je došlo do velikih promjena u stilu igranja. Još su došla i nova pravila sa sedmim igračem u napadu. Ali dosta sam dobro sve to pohvatao.

Kakvo je vaše mišljenje o tom sedmom igraču?

– Mi smo dosta koristili to novo pravilo u utakmicama sa Šveđanima. Treba vidjeti tko će od ostalih reprezentacija igrati u Riju sa sedmim igračem. Činjenica je da igrač više u napadu stvara određenu prednost. Ali taj sedmi igrač mora se savršeno odraditi jer i najmanja pogreška je pogodak s obzirom na to da su vrata prazna – zaključio je desni vanjski kauboja Luka Stepančić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije