Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odluka odbora

Smijenjeni izbornik Babić, Balić i Metličić: 'Tako smo odlučili zbog načina na koji je reprezentacija vođena'

Željko Babić
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/7
31.01.2017.
u 16:00

– Jedina točka bit će odlučivanje o povjerenju izborniku Željku Babiću, koordinatoru Ivanu Baliću i stručnom stožeru hrvatske muške seniorske rukometne reprezentacije – rekao je predsjednik Tomislav Grahovac.

Nakon dvosatne sjednice Upravnog odbora Hrvatskog rukometnog saveza, Željko Babić smijenjen je s mjesta izbornika hrvatske reprezentacije. Ime novog izbornika bit će poznato kroz mjesec dana!

Uz njega smijenjeni su i koordinator Ivano Balić te ostali članovi stručnog stožera - Petar Metličić i Venio Losert. 

- Smijenjeni su zbog nedosljednosti i načina na koji je reprezentacija vođena u zadnjih godinu dana. Idućih mjesec dana razgovarat ćemo s kandidatima za izbornika, a u komisiji koja odlučuje smo ja, Gobac i Poljak - rekao je predsjednik HRS-a Tomislav Grahovac pa dodao:

- Smatramo da ova reprezentacija mora osvajati medalje i uvijek ići na zlato. Manjak ambicije jedan je od razloga prekinute suradnje.

Izvršni odbor Hrvatskog rukometnog saveza za 14 sati zakazao je sjednicu sa samo jednom točkom dnevnog reda.

– Jedina točka bit će odlučivanje o povjerenju izborniku Željku Babiću, koordinatoru Ivanu Baliću i stručnom stožeru hrvatske muške seniorske rukometne reprezentacije – rekao je u najavi predsjednik HRS-a Tomislav Grahovac, a na kraju se, eto, saznalo da su smijenjeni svi iz stručnog stožera seniorske reprezentacije.

Čelnici Saveza tako su pokazali da su nezadovoljni ostvarenim plasmanom na SP-u u francuskoj. hrvatska je tamo ušla u polufinale, a onda nakon dva dramatična poraza, od Norveške i Slovenije, ostala bez medalje.

Sad se kreće u traženje novog izbornika, a kao mogući nasljednici na klupi Hrvatske spominju se Lino Červar, Veselin Vujović, Zvonimir Noka Serdarušić...

>>Čelnik HRS-a detaljno objasnio odluku o smjeni: 'Uz dužno poštovanje igračima, mi donosimo odluke'

>>Što mislite o smjenama Babića, Balića i Metličića? Tko treba biti izbornik?

>> Babić je pobjegao, ali je zato Ivano Balić otkrio tko je odgovoran za debakl protiv Slovenije!

>> Nikad nije kasno? Treba nam veliki autoritet za izbornika, a to su ova ova trojica!

Komentara 94

Avatar Stjepan .
Stjepan .
16:12 31.01.2017.

Oj hrvatska mati nemoj tugovati, Babić i repka naši Soklovi. Izgleda da jugosloven mora voditi našu repku, pa to je prestrašno moj Narode. Bog i Hrvati.

DU
Deleted user
15:05 31.01.2017.

Babić je bivši jer se nije pozivao na Tita i Partiju, nego na Gospu i Isusa. Samo bolesni umovi predvođeni raznim Indexima,hr, Jutarnjima i Večernjima upiru prstom u nekoga tko je 4. na svijetu i to samo zato što nije imao trunčicu sportske sreće da Horvat zabije sedmerac, pa vjerojatno osvoji finale. Kasnije smo psihički pali, a vjerojatno bi pala i najbolja momčad na svijetu nakon toga sedmerca. Mi smo jadna i bolesna nacija koja se po svemu nalazi na svjerskome dnu osim po sportskim uspjesima i prirodnim ljepotama. I, nama takvima, ne paše biti 4. na svijetu.

UM
umnjak
16:18 31.01.2017.

Repka je nacionalna svetinja, vise od obicne momcadi. Ako je vodi lik koji govori "bre" to nije hrvatska repka nego nekakav "obican" interesni tim za koji necu navijati!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije