Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 107
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RUKOMETNA LIGA PRVAKA

Slovenci u strahu od Vorija, popunio je mjesto gdje su oni slabi

Igor Vori
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/7
24.09.2016.
u 16:05

– Prošle sezone smo u oba navrata slavili s po jedan razlike, dakle to su dvoboji u kojima jedna lopta, jedna greška ili jedna vratarska obrana mogu odlučiti pobjednika – rekao je Veselin Vujović

Rukometaši PPD-a Zagreb večeras u Celju (18.30 sati) počinju novu sezonu Lige prvaka. Bit će ovo 17 međusobni susret suparnika koje su ljubitelji rukometa odavno prozvali “Balkanski El classico”. Prvaci Hrvatske zasad imaju tri pobjede više od Celjana u međusobnim susretima (9:6), a samo je jedna utakmica završila bez pobjednika.

Prvi susret odigrali su 1992. godine. Bilo je to u osmini finala Lige prvaka. U Celju je dobio domaćin sa 18:17, ali su u uzvratu zagrebaši slavili s velikih plus devet (26:17). Posljednji put ove dvije momčadi igrali su lani u skupini Lige prvaka. I u obje utakmice pobijedili su “plinari”.

Veselin Vujović, trener PPD-a Zagreb, jako se dobro sjeća te lanjske utakmice u Celju kada je njegova momčad cijelu utakmicu gubila da bi na kraju osvojila bodove (21:20).

– Kao i prošle godine i ove sezone prvo gostujemo u Celju. Godinama unatrag to je jedan od najvećih europskih derbija. To su uvijek neizvjesne utakmice, tu uvijek odlučuju nijanse. Prošle sezone smo u oba navrata slavili s po jedan razlike, dakle to su dvoboji u kojima jedna lopta, jedna greška ili jedna vratarska obrana mogu odlučiti pobjednika – rekao je Veselin Vujović.

Trener PPD Zagreba jako dobro poznaje igrače Celja s obzirom na to da je ujedno i izbornik Slovenije.

– Svjesni smo kvalitete Celja, znamo koliko su opasni pogotovo kada igraju na svom terenu. Riječ je o dvije različite škole, odnosno o dva različita poimanja rukometa. Bit će jako teško svima nama, a naročito meni kao izborniku Slovenije i treneru Zagreba. Sve u svemu, mislim da je Zagreb jedna jaka i stabilna ekipa i da smo to pokazali u više navrata u protekle dvije sezone. Idemo u Celje dati sve od sebe da dobijemo tu utakmicu i da s dva teško osvojena i vrlo vrijedna boda napravimo veliki korak prema ostvarenju našeg cilja, a to je prvo plasman dalje iz grupne faze te nakon toga prolaz u četvrtfinale Lige prvaka – rekao je Vujović.

U odnosu na lanjske utakmice, u Celju nema više Blagotinšeka, Š. Ivića, Dobelšeka i Potočnika, a kod PPD-a Zagreb nema Obranovića, Sabljića, Stepančića, Kovačevića, Mihića, F. Ivića, Šandrka te ozlijeđenih Šebetića i Pavlovića.

– Zagrebovo je najveće pojačanje Igor Vori, koji je popunio mjesto na mjestu na kojem su bili slabi. Doveli su i tri slovenska reprezentativca i tako lijepo popunili momčad u odnosu na onu lani – rekao je Branko Tamše, trener Celja. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije