Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Goluža najavio susret

Siromasi iz Kutije šibica večeras žele zapapriti milijunašima iz Pariza

PPD Zagreb
Foto: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL
23.04.2016.
u 17:41

– Parižani igraju slično kao reprezentacija. Stalno smo stiskali njihove vanjske igrače koji su počeli griješiti i promašivati. Eto, to je bio moj recept.

Svi sportski, a pogotovo rukometni putevi večeras vode u Arenu gdje u 20.30 sati (HTV 2) počinje velika utakmica. Ždrijeb je htio da se u četvrtfinalu Lige prvaka susretnu PPD Zagreb i francuski PSG, klub koji ima 15 milijuna eura budžeta. Ne zovu ih badava “milijunaši”. S deset puta manjim budžetom zagrebaši su u odnosu na njih pravi siromasi.

Parižani fizički jači, ali sporiji

Put Arene će i Slavko Goluža, bivši izbornik Hrvatske i bivši trener zagrebaša.

– Sve ovisi u kakvom će sastavu danas istrčati PPD Zagreb. Ako budu kompletni, sigurno imaju šanse. Ako ne budu, onda će ovi koji su ostali morati igrati, ako treba, i s jednom rukom. U takvoj utakmici mora se dati više od sto posto – istaknuo je Goluža.

Kako igrati protiv PSG-a?

– Obrana mora igrati jako duboko na njihove vanjske igrače koji nisu tako brzi, pogotovo ne Onufrijenko. Hansen i Karabatić izuzetno su jaki jedan na jednoga pa je bolje da ih se zaustavlja prekršajima na deset metara nego u zoni šuta. Zagreb mora usporiti igru, mora u napadu igrati jako, jako dugo. Mora izvlačiti njihove igrače u obrani kako bi se našlo prostora za Pavlovića, Josipa Valčića ili Vujića da prođu kroz obranu. Parižani su fizički jači, ali je Zagreb puno brži – istaknuo je Goluža.

Kako zaustaviti njihovu polukontru i kontru?

– Treba zaustaviti prvo dodavanje Karabatiću koji vuče sve polukontre i kontre.

Možda bi prevaga mogao biti Ivan Stevanović koji je u velikoj formi?

– Stiva poznajem jako dugo. Ovo što sam u posljednje vrijeme čitao o njemu ne pije vodu. Nije da nitko nije znao za njega do ove godine. Pa ja sam ga kao izbornik zvao davnih dana. Ali čovjek nije imao sreće s ozljedama. Jednom je imao problema sa stopalom, drugi put s leđima, a treći put sa zglobom. Tako da je od velikih natjecanja branio samo na Mediteranskim igrama 2013. kada smo osvojili srebro. Ove sezone sve mu se posložilo, zdrav je i mogao bi biti mala prevaga.

Kao izbornik Hrvatske dvaput ste izbacili Francuze iz borbe za medalje, prvi put na EP-u u Srbiji 2012. , a drugi put na SP-u u Španjolskoj 2013.

– Parižani igraju slično kao reprezentacija. Stalno smo stiskali njihove vanjske igrače koji su počeli griješiti i promašivati. Eto, to je bio moj recept.

Na klupu opet od jeseni

Može li Hrvatska do medalje na Olimpijskim igrama u Riju?

– Sve ovisi o ždrijebu.

Željko Babić, današnji izbornik, bio vam je godinama pomoćnik. Čujete li se sada?

– Naravno da se čujemo, razgovaramo o svemu, ne samo o rukometu.

Kada ćete ponovno na klupu?

– Vjerujem da ću na jesen voditi neku momčad. Sad mi je žao što sam odbio jedan njemački klub nakon što sam dao ostavku na mjesto izbornika – kaže Goluža koji radi u Savezu kao instruktor za mlađe kategorije.

U nogometu navija za trećeligaša Vinogradar.

– Tamo imam puno prijatelja i ovom prilikom pozivam sve ljude da dođu na veliki derbi protiv Novigrada 1. svibnja. Sav prihod od ulaznica ide za obnovu vukovarskog Vodotornja.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije