Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BROJKE NE LAŽU

SEHA najjača liga na svijetu! Od sljedeće sezone imat će devet klubova u Ligi prvaka

- Zagreb PPD player  during the Final Tournament - Final Four - SEHA - Gazprom league, PPD Zagreb - Tatran Prešov, Playoff game  in Veszprem Arena, Veszprem, Hungary, 25.03.2015    Mandatory Credit ©SEHA/ Uroš Hočevar.
Foto: Mandatory Credit ©SEHA/ Uroš Hočevar
27.03.2015.
u 19:16

Među završnih osam u Ligi prvaka SEHA liga ima tri kluba, a Bundesliga, Francuska, Španjolska, Poljska po jedan. Osmi klub Szeged iduću će sezonu također u SEHU

Četvrto izdanje završnog turnira rukometne SEHA lige, koje se održava u mađarskom Veszpremu, dostiglo je po svemu završnu organizaciju Lige prvaka u Kölnu. U oba slučaja dvorane su dupkom pune. Doduše, u Köln Arenu stane 20.000, a u Veszprem Arenu tek 6000 gledatelja. U oba slučaja gledali smo vrhunski rukomet, u oba slučaja vidjeli smo spektakl prije utakmica (plesačice, bubnjari na parketu, vrhunski show sa svjetlima, vatrom pri izlasku rukometaša...)

Ulaze još Celje i Szeged

Na završnici SEHA lige, među četiri najbolje momčadi, čak su tri četvrtfinalista ovogodišnje Lige prvaka – Veszprem, Vardar i PPD Zagreb. Kažu da je od SEHA lige jača samo njemačka liga. Jača je možda po broju gledatelja, sponzora, velikim budžetima momčadi, ali ta njemačka liga među osam najboljih u Ligi prvaka ima samo jedan klub – Kiel. Francuska liga po kvaliteti je tu negdje kao SEHA liga, ali i ona ima samo jedan klub među posljednjih osam u Ligi prvaka (PSG), baš kao i Španjolska (Barcelona).

No, ne treba zaboraviti da je SEHA liga ove sezone imala čak sedam klubova u Ligi prvaka (Veszprem, Vardar, Metalurg, PPD Zagreb, Meškov, Vojvodina i Tatran). Kada se SEHA ligi sljedeće godine pridruže Pick Szeged i Celje, onda se ta brojka penje na sjajnih devet klubova!

– Mi smo u SEHA ligi od samog početka. I moram priznati da liga iz godine u godinu sve više napreduje, a ovo što gledamo u Veszpremu je vrhunac. I neću se iznenaditi ako dva kluba SEHA lige budu igrala na završnom turniru Lige prvaka ove godine. I vjerujem da će se svi složiti – svi klubovi imali su velike koristi igranja u SEHA ligi – rekao je Zdenko Kordi, trener Nexea.

Veszprem, Vardar i PPD Zagreb ove su sezone dosad u Ligi prvaka ostvarili 26 pobjeda, uz jedan neodlučeni rezultat i devet poraza. Veszprem je bio prvi u skupini, Vardar u istoj toj skupini bio drugi, dok je PPD Zagreb jedina momčad u četvrtfinalu Lige prvaka koja je završila kao treća u skupini.

Vardar i PPD jedinstveni

U Veszprem Areni na završnom turniru SEHA lige gledamo vrhunske majstore ove igre. Sve su to igrači koji su osvojili velik broj što klupskih što reprezentativnih trofeja – Horvat, Ivić, Stepančić, Alilović, Sulić, Karačić, Dibirov, Šterbik, Ilić, Nagy, Chema, Ruesga, Zeitz, Ugalde, Pešić, Stojković, Rutenka...

I na kraju spomenimo još da su Vardar i PPD Zagreb jedini klubovi koji su igrali na sva četiri završna turnira SEHA lige.

>> PPD Zagreb u polufinalu SEHA lige, igrat će protiv Veszprema

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije