Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Veselin Vujović:

'Sad ću vidjeti jesu li moji dečki igrači ili turisti'

09.04.2015.,  Arena Zagreb, Zagreb - Velux EHF Liga prvaka, cetvrtina finala, PPD Zagreb - FC Barcelona. Luka Rakovic, Raul Entrerrios Rodrigez. Photo: Igor Kralj/PIXSELL
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
17.04.2015.
u 22:30

Ančić: 
Bio bi jako zadovoljan i sa pobjedom od samo pogotka razlike.

Rukometaši PPD Zagreba deveti put u Ligi prvaka odlaze u goste Barceloni. Statistika je za našeg prvaka poražavajuća. Od osam utakmica izgubili su sedam i samo su jednom pobijedili, 2012. godine (30:29). Još je više poražavajući omjer danih i primljenih pogodaka. Barcelona je u plusu 55 pogodaka. Naime, od sedam poraza pet ih je bilo s deset i više razlike. Najmanji porazi dogodili su se 2001. (23:26) i 2010. godine (33:36).

Moramo biti opušteni

- Da pobijedimo s jednim pogotkom razlike, bio bih presretan - rekao je Ante Ančić, direktor kluba.

Ali, pobjeda s jednim pogotkom bila bi nedovoljna za prolaz na završni turnir?

- Nema veze. Ostalo bi zapisano da smo ih jako namučili u četvrtfinalu - istaknuo je Ančić.

A zamislite scenarij da vodite 30:29 i imate posljednji napad za pobjedu i prolaz. I onda se dogodi promašaj.

- Uh, ostao bih u dvorani zauvijek - našalio se malo Ančić.

Veselinu Vujoviću, trener PPD Zagreba, sigurno nije do nikakvih šala.

- Kao i uvijek tražim od svojih igrača da odigraju najbolju moguću utakmicu u skladu sa svojim mogućnostima u ovom trenutku. Da bismo ostvarili pozitivan rezultat, u prvom redu moramo biti opušteni jer zaista nemamo što izgubiti. Ako uđemo u taj susret s grčem, onda se sigurno nećemo dobro provesti pokraj ovakve Barcelone i nedvojbeno ćemo doživjeti ozbiljan poraz - istaknuo je Vujović.

Zanimljivo je da je trener na put poveo svih 19 igrača i prije utakmice odredit će koja će trojica na tribinu.

- Svi su zdravi i dobro se osjećaju. Kao što znate nisam baš prezadovoljan kako smo odigrali protiv Nexea, ali igrači su mi kasnije rekli da su oni već u svojim glavama mislili na Barcelonu. Sad ćemo se svi zajedno uvjeriti jesu li oni to mislima bili u Barceloni kao turisti ili kao igrači - rekao je Vujović.

Bit će zanimljivo vidjeti mogu li zagrebaši privući više od 5200 gledatelja koliko ih je došlo na utakmicu Barcelona - Flensburg. U šest domaćih utakmica Barcelonu je gledalo 19.100 gledatelja, a to je gotovo kao jedna utakmica PPD Zagreba u Areni.

Tko se još mene sjeća?

- Treba biti realan i svjestan toga da u subotu nećemo igrati u svojoj dvorani i pred svojih 15 tisuća sjajnih navijača. Barcelona je u svojoj dvorani lakih nogu i rastrčana, ali upravo stoga se nadam da ćemo znati odgovoriti tom najtežem izazovu od svih i da ćemo, na koncu, napraviti i rezultatski iskorak - rekao je Vujović.

Trener "plinara" proveo je sedam godina u Barceloni.

- Publika u Blaugrani se izmijenila u odnosu na ta vremena i teško da se itko od ovih mlađih navijača može mene sjećati. Vjerujem da će me pozdraviti kao legendu kluba, ali iskreno sumnjam da netko od tih ljudi pamti Veselina Vujovića kao igrača. U svakom slučaju, vjerujem da će susret s Barcelonom biti emotivan i da ću se osjećati kao svoj na svome - zaključio je Vujović.

>>Zagrebaši žele zaustaviti Barcelonin niz od 20 pobjeda

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije