Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Loše izdanje

Hrvatska izgubila od Norveške u drugom kolu Europskog prvenstva!

Hrvatska - Norveška
Foto: EHF EURO
1/8
17.01.2016.
u 19:48

U prvom kolu Europskog prvenstva naši su rukometaši pobijedili Bjelorusiju 27:21, a u drugom izgubili od Norveške 34:31

Hrvatska rukometna reprezentacija izgubila je od Norveške u drugom kolu Europskog prvenstva (31:34). Nakon pobjede u prvom kolu protiv Bjelorusije, naši su odigrali prilično lošu utakmicu, posebno u obrani, i Norvežani su zasluženo slavili.

A nije sve tako loše krenulo, naši rukometaši susret su otvorili sa 5:2 i bili u stalnoj prednosti. No, pred kraj prvog dijela upali smo u 'crnu rupu' i dopustili protivniku da se vrati u igru pa smo u zadnjim sekundama prvog dijela spašavali vodstvo 17:16 i tako s jednim golom viška otišli na odmor. Briljirao je u prvom dijelu Alilović s devet obrana, ali se onda u drugom poluvremenu naša obrana potpuno raspala, što je rezultiralo time da naši vratari u drugih 30 minuta nisu uspjeli obraniti niti jedan udarac!

- Nismo gusti i ne idemo dobro na Norvežane, nema agresije, a u napadu smo užasno spori - rekao je RTL-ov stručni komentator Zlatko Saračević nakon što su Norvežani u 34. minuti preokrenuli rezultat i prvi puta poveli. Nakon toga igrao se gol za gol, vodila se bespoštedna bitka.

Foto: EHF EURO

- Ne igramo dobro u obrani, ne funkcionira to. Trebamo im pustiti da pucaju s krila pa neka zabiju ako mogu, govorio je ljutito Saračević, ali naši se nikako nisu mogli konsolidirati.

U zadnjim minutama Norvežani su bili koncentriraniji te su na kraju zasluženo slavili. Hansen je postigao šest pogodaka, a Reinkind je pridodao pet golova. Kod nas je Duvnjak igrao odlično, osam puta je zatresao mrežu suparnika, ali ni to nam nije bilo dovoljno.

Bio je ovo deseti međusobni ogled ovih dviju reprezentacija, a Norvežani su došli do svoje treće pobjede. Ako gledamo samo susrete na Euru, mi imao četiri pobjede, a njima je ovo druga.

Situacija u skupini sada je vrlo komplicirana, sve reprezentacije imaju po jednu pobjedu i utakmica s Islandom bit će iznimno važna jer bismo u slučaju poraza mogli ispasti s natjecanja već nakon prvog kruga...

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Komentara 54

Avatar Jaguar_Paw
Jaguar_Paw
19:08 17.01.2016.

Solidna? Primila je 16 golova u prvom poluvremenu, mi sa ovakvom igrom nemamo što tražiti na velikom natjecanju, nažalost politika o svemu odlučuje, tako i o sposobnosti trenera, koji nije nikakav autoritet, procjene su loše, znanje nikakvo, a motivacija igrača katastrofalni.

CA
campa
20:12 17.01.2016.

Slaba i rastrgana igra Hrvatske s puno oscilacija i iejnosti.Golmani nisu ispunikli zadaču i jedni su od krivaca za poraz.Gdje se je izgubila ona lepršavost u igri i snaga u obrani.Očito da id Line Červara nemamo trenera koji zna posložiti igru i uigrati napad.Ovakvom igrom nemamo nikakve šanse pobjediti Island.Nama fali dobar trener i zato bi volio povratak Line Červara.

Avatar niko_svetinja
niko_svetinja
18:08 17.01.2016.

Toliko programa na HTV a da niti jedan ne prenosi utakmicu, SRAMOTA.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije