Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POLUFINALE LIGE PRVAKA

Hrvatska kolonija ide na moćni PSG!

PPD Zagreb - PSG
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
1/5
03.05.2016.
u 18:33

– Morat ćemo odigrati najbolju utakmicu ove sezone želimo li izbaciti PSG. Neće biti lako – kazao je Čupić

Vive Targi Kielce – PSG, te THW Kiel - MVM Veszprem polufinalni su parovi Final Foura rukometne Lige prvaka koji će se 28. i 29. svibnja održati u Kolnu.

Polufinalni dvoboji su 28. svibnja, a dan poslije je susret za treće mjesto i veliko finale

Hrvatska će na završnom turniru Lige prvaka imati čak 10 predstavnika. Hrvatska kolonija u Kielceu (Manuel Štrlek, Ivan Čupić, Marin Šego, Denis Buntić) put u finale će tražiti preko pariškog sastava u čijim redovima igra Igor Vori, dok će Domagoj Duvnjak i Ilija Brozović u dresu Kiela odmjeriti snage protiv mađarskog Veszprema u čijim redovima igraju Mirko Alilović, Renato Sulić i Ivan Slišković. 

– Morat ćemo odigrati najbolju utakmicu ove sezone želimo li izbaciti PSG. Neće biti lako – kazao je Čupić.

Poljskom sastavu bit će to treći nastup na Final Fouru, formatu koji je startao 2010. godine. Na završnom turniru su igrali 2013. i prošle godine, oba puta su poraženi u polufinalu, no oba puta su bili treći. 

– Očekuje nas težak susret, ali naravno da se nadamo plasmanu u finale – poručio je Čupić. 

PSG će prvi put nastupiti na završnom turniru, a postao je i prvi francuski klub koji se probio do Final Foura. Jedini francuski klub koji je do sada osvojio europski naslov bio je Montpellier 2003. godine pobijedivši u dvije utakmice finala Portland San Antonio.

– Kada smo već stigli do završnog turnira, želimo krunu. Cijela momčad je iznimno motivirana i uvjerena u uspjeh – kazao je vratar PSG-a Thierry Omeyer.

Trostrukom europskom prvaku Kielu bit će to već šesti nastup na završnom turniru, što nije uspjelo niti jednom klubu.

– Sve momčadi se dobro poznaju. Među nama nema previše nepoznanica i bit će to zanimljiv turnir. Nadam se sa sretnim završetkom za nas – poručio je krilni igrač Kiela Niclas Ekberg

Kiel i Veszprem su ove sezone igrali međusobno u skupini. Oba sastava su dobila domaće utakmice, ali niti jednu s više od dva gola razlike. U polufinalu su igrali i prošle godine kada su slavili Mađari.

– Obje ovosezonske utakmice bile su otvorene do kraja. U polufinalu smo igrali i lani. Bit će zanimljivo i napeto – poručio je krilni igrač Veszprema Andreas Nilsson.

Mađarski sastav je prošle sezone u finalu izgubio od Barcelone (23:28), a 2002. i od Magdeburga u dvije utakmice.

PAROVI POLUFINALA - 28. svibnja:
Vive Targi Kielce - Paris Saint-Germain
THW Kiel - MVM Veszprem

Za 3. mjesto i finale – 29. svibnja

>> Filip Ivić potpisao četverogodišnji ugovor s Kielceom

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije