Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odlazi u Skoplje

Lacković: Reprezentacija mi 
je i dalje prva ljubav

Blaženko Lacković
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
24.04.2014.
u 10:15

- Skoplje je trenutačno rukometna top destinacija i nisam puno dvojio. S jedne mi je strane jako žao što nakon šest godina napuštam Hamburg i njemačku ligu. A s druge strane mi je drago što odlazim u ambiciozan klub koji će sigurno u sljedećih nekoliko godina napasti sam vrh Europe - rekao je Blaženko Lacković.

Blaženko Lacković nakon Varaždina, Metkovića, CO Zagreba, Flensburga i Hamburga karijeru nastavlja u skopskom Vardaru. U 33. godini Lac je potpisao ugovor na tri godine.

- Bit ćemo sjajan tandem. Nećemo biti jedan drugome konkurencija - istaknuo je Igor Karačić, povremeni hrvatski reprezentativac.

Blaženko Lacković bio je član čuvene hrvatske vanjske linije koja je osvojila svjetsko i olimpijsko zlato 2003. i 2004. godine. Ivano Balić igra za Wetzlar i još razmišlja hoće li nastaviti ili prekinuti karijeru, dok se Petar Metličić oprostio od aktivnog igranja.

Skoplje top destinacija

– Jako sam zadovoljan što odlazim u Vardar. Posebno se radujem suradnji s trenerom Gonzalezom o kojem sam čuo sve najbolje. U dva mjeseca preporodio je momčad, koja je osvojila SEHA ligu i na dobrom je putu da se plasira na završni turnir Lige prvaka. Bit će mi užitak igrati u Vardaru – istaknuo je Lac.

- Lacković je imao kombinacije s mađarskim klubovima Veszpremom i Pick Szegedom

- I s jednim njemačkim prvoligašem. Bilo je ozbiljnih razgovora. No, Skoplje je trenutačno rukometna top destinacija i nisam puno dvojio. S jedne mi je strane jako žao što nakon šest godina napuštam Hamburg i njemačku ligu. A s druge strane mi je drago što odlazim u ambiciozan klub koji će sigurno u sljedećih nekoliko godina napasti sam vrh Europe - rekao je Blaženko Lacković.

SEHA liga sve jača

Uz njega u Vardar dolaze i Bjelorus Harbok i Rus Šiškajev. Tu su još Karačić, Dušebajev, Pribak... Bit će gužva na vanjskim pozicijama...

– Nisam zbog toga zabrinut. Razgovarao sam s gazdom kluba, Rusom Samsonjenkom, i njegova priča mi se skroz sviđa. Mogu igrati na sve tri vanjske pozicije, bit će dosta utakmica i imat ću sasvim zadovoljavajuću minutažu – istaknuo je.

Iz jake njemačke lige dolazi u SEHA ligu.

– Ne idem u slabiju ligu. SEHA je sve kvalitetnija. Jedva čekam da zaigram pred fantastičnim navijačima Vardara, ali jedva čekam i gostovanje u Zagrebu, Osijeku ili Varaždinu – istaknuo je Lac.

Njegovim angažmanom u Vardaru zadovoljan je i Slavko Goluža, izbornik hrvatske reprezentacije, koji je rekao da mu treba Lac koji će igrati u oba smjera, a ne samo u obrani, kao što igra u posljednje vrijeme u Hamburgu.

– Reprezentacije je moja ljubav. Hoću li još igrati za Hrvatsku? Vidjet ćemo – rekao je Lacković.

Stekli smo dojam da nije potpuno zatvorio vrata i da bismo ga mogli gledati i na SP-u u Dohi.

>>Službeno: Lacković ima novi klub! Evo za koga je potpisao

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije