Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hassan Moustafa u Zagrebu

Predsjednik IHF-a: Hrvatska je srce svjetskog rukometa

Hassan Moustafa
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/9
27.09.2016.
u 15:22

- Ima puno momčadi koje igraju snažan i agresivan rukomet. No, Hrvatska je drugačija. Igra vrlo lijep, tehnički dotjeran rukomet, a to nam je potrebno. I to je jedan od razloga naše tijesne suradnje s HRS-om.

Predsjednik Međunarodne rukometne federacije (IHF) Hassan Moustafa boravio je u radnom posjetu Hrvatskom rukometnom savezu, nakon kojeg je izjavio kako Hrvatsku doživljava "srcem svjetskog rukometa" te najavio kako bi volio da naša zemlja ponovno bude domaćin svjetskog prvenstva.

- Hrvatska je srce svjetskog rukometa. Kao trener sam često dolazio u rukometne škole u šibenski Solaris. Dobro mi je poznato mi je koliko je rukomet važan u Hrvatskoj - rekao je predsjednik IHF-a na početku svog izlaganja na konferenciji za medije povodom sastanka s čelnicima Hrvatskog rukometnog saveza (HRS) te dodao:

- Vrlo usko surađujemo s Hrvatskim rukometnim savezom na različitim poljima. Puno nam pomažu u promociji rukometa širom Europe i svijeta.

Posebne pohvale je Mustafa izrekao na račun igre hrvatskih rukometaša koja bi trebala biti putokaz u kojem bi smjeru rukomet trebao ići.

- Ima puno momčadi koje igraju snažan i agresivan rukomet. No, Hrvatska je drugačija. Igra vrlo lijep, tehnički dotjeran rukomet, a to nam je potrebno. I to je jedan od razloga naše tijesne suradnje s HRS-om.

Domaćin predsjednika IHF-a bio je predsjednik HRS-a Tomislav Grahovac koji je rekao kako su, osim o aktivnostima na organizaciji Europskog prvenstva za rukometaše 2018., promociji rukometa na pijesku i aktivnom uključivanju hrvatskih delegata u strukturu IHF-a, s visokim gostom razgovarali i o mogućnosti kandidature za organizaciju Svjetskog prvenstva rukometaša 2025. godine.

- Otvorili smo tu temu, ali još je rano za pokretanje procedure, jer se domaćin bira četiri godine unaprijed. No, najavili smo da želimo organizaciju tog Svjetskog prvenstva - rekao je predsjednik HRS-a.

Ako je suditi prema dojmovima koje je iz Hrvatske ponio 2009. godine, naša država će u Moustafi imati snažnog zagovornika te kandidature.

- Svjetsko prvenstvo 2009. bilo je jedno od najbolje organiziranih ikada. Bili bismo jako sretni, kada bismo ponovno mogli u Hrvatskoj organizarati takvo natjecanje - rekao je predsjednik IHF-a koji se u Zagrebu pohvalio nedavno objavljenim rezultatima gledanosti sportova na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru.

- Ovo su bile najbolje olimpijske igre za rukomet. Dobili smo statistike gledanosti i rukomet je bio na drugom mjestu. Naravno, nogomet je bio 'broj 1', ipak je to Brazil. Iza rukometa, iako Brazil nije snažna rukometna zemlja, bili su odbojka, košarka i gimnastika. To se nikada prije nije dogodilo.

Predsjednik IHF-a vjeruje da je za to zaslužna veća izjednačenost reprezentacija koje su se natjecale, ali i unapređenje pravila.

- Nakon brojnih sastanaka radnih skupina sudaca, trenera, igrača, medijskih stručnjaka, imali smo 15 ponuđenih prijedloga. Odlučili smo se primijeniti pet promjena i vrlo smo sretni dosadašnjim učincima - zaključio je predsjednik IHF-a koji je za jedan od sljedećih ciljeva postavio uvrštanje rukometa na pijesku u obitelj olimpijskih sportova, pri čemu će mu i Hrvatska, kao jedna od najuspješnijih zemalja, biti jak adut.

U 15 sati će čelnika svjetskog rukometa primila je predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović.

- Na tom ćemo sastanku zamoliti predsjednicu da bude pokroviteljica EP-a 2018. godine. Ujedno, želimo pokazati predsjedniku IHF-a da u svom radu imamo i podršku države - najavio je Tomislav Grahovac.

Odgovarajući na novinarska pitanja predsjednik HRS-a osvrnuo se i na situaciju oko izbornika muške seniorske reprezentacije.

- U roku od dva tjedna imat ćemo sastanak Upravnog odbora na kojem bi prvo trebali raspraviti ostavku Željka Babića, a tek onda odlučivati o novom izborniku. Nismo još nikoga predložili. Upravni odbor će prvo raspravljati hoće li svi predloženi kandidati zadovoljavati kriterije i tek onda ćemo imati novog izbornika. Trudimo se da to bude što prije - rekao je predsjednik HRS-a koji je na kraju konferencije za medije dr. Hassanu Moustafi darovao prvi primjerak u staklu izrađene maskote EP-a 2018. koje će biti održano u Hrvatskoj.

- S organizacijom SP-a 2009. visoko smo si podigli ljestvicu, a trudit ćemo se da ovo Europsko prvenstvo bude još bolje i zapamćenije - zaključio je Grahovac.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije